Българският гросмайстор Веселин Топалов направи две ремита и допусна загуба

...
Българският гросмайстор Веселин Топалов направи две ремита и допусна загуба
Коментари Харесай

Две ремита и загуба за Веселин Топалов в Абиджан

Българският гросмайстор Веселин Топалов направи две ремита и позволи загуба във втория ден на шампионата по интензивен шахмат и блиц в столицата на Кот д'Ивоар Абиджан, който е част от веригата " Гранд Чес Тур ".

След като в първия ден от конкуренцията някогашният международен първенец направи три поредни равенства, в четвъртия кръг той позволи и първата си загуба, отстъпвайки с черните фигури на американеца Хикару Накамура. В петия кръг българинът направи реми с белите фигури с руснака Сергей Карякин, а в шестия кръг ново реми - този път с черните с сегашния международен Магнус Карлсен от Норвегия.

В днешния трети ден от шампионата Топалов ще играе с французина Максим Вашие-Лаграв, с първенеца на Африка Басем Амин от Египет и с китаеца Дин Лижън.

Лидер в класирането след първите два дни е Карлсен с 10 точки, пред Накамура с 8 точки и китаеца И Вей със 7. Топалов разделя шесто-девето място с 5 точки.

Турнирът в Абиджан, който е с общ награден фонд от 150 000 $, продължава до неделя, като десетимата шахматисти ще играят по един път всеки против всеки на интензивен шах, след което ще изиграят по две партии един против различен и на блиц. Шахматистите получават две точки за успеха в ускорения шах и една за тъждество, до момента в който в блица разпределението е общоприетоо - една точка за победа и половин за реми
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР