Българският футболен съюз продължава с мащабната си инвестиционна програма, насочена

...
Българският футболен съюз продължава с мащабната си инвестиционна програма, насочена
Коментари Харесай

БФС откри нов футболен терен в Костенец

Българският футболен съюз продължава с огромната си капиталова стратегия, ориентирана към реновиране и разкриване на нови уреди за училищен, детско-юношески и всеобщ футбол в цялата страна.

На публична гала през днешния ден бе прерязана лентата на следващия напълно приключен футболен терен в двора на СУ „ Св. Климент Охридски “ в гр. Костенец, с помощта на който 550 деца от образователното заведение, както и всички поданици на града, ще имат опция да спортуват при най-модерни условия.

Съоръжението, осъществено с инвестиция по стратегия Хеттрик V на УЕФА в размер на 410 хиляди лева без Данък добавена стойност, бе намерено в наличието на вицепрезидента на БФС Емил Костадинов, шефа на направление „ Първенства и шампионати “ Валентин Чакъров и селекционера на младежкия народен тим Александър Димитров, както и на кмета на Костенец Йордан Ангелов и шефа на СУ „ Св. Климент Охридски “ Захаринка Кусарова.

Игрището, което е с размери 55 на 38 метра, разполага с изкуствено покритие и осветяване и е приспособено за упражняване на Футбол 5, 7 и 9.

Само за последните 5,5 години Българският футболен съюз реализира или е в развой на реализация на невиждан брой инфраструктурни планове. По стратегии на ФИФА и УЕФА за над 12 милиона лв. бяха издигнати или напълно реконструирани над 40 разнообразни по вид и размер футболни терени в над 25 обитаеми места из цяла България. В момента на друг стадий по планиране или създаване са още 6 уреди – в Дупница, Велико Търново, Кърджали, Царево, с. Рилци и с. Труд.

Плановете са всички те да са в подготвеност за употреба до юни 2024 г.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР