Българският документален филм Отново съм тук вече може да бъде

...
Българският документален филм Отново съм тук вече може да бъде
Коментари Харесай

12 държави излъчват филма за Боян Петров

Българският документален филм " Отново съм тук " към този момент може да бъде гледан в стрийминг платформата HBO Max. Лентата се популяризира в цели 12 страни.

Историята за алпиниста и учен-зоолог Боян Петров ще стигне до феновете в Полша, Унгария, Румъния, Чехия, Словакия, Хърватия, Сърбия, Словения, Черна Гора, Босна и Херцеговина и Северна Македония.

Във всяка страна филмът на режисьора Поли Генчева е разполагаем със съответните локализирани надписи.

Стрийминг премиерата идва три месеца след формалната поява на кино лентата на огромен екран и у нас " Отново съм тук " става част от специфичната селекция в платформата на НВО, отдадена на модерни български филми.
свързани новини3554на 25.11.2021
Това е филм за живота, работата и личността на Петров и неговия опит да изкачи следващия си връх. Поли Генчева и операторът Красимир Андонов наблюдават опита на Боян да изкачи Шиша Пангма, който е връх номер 11 в неговия лист, само че се оказва и финален в кариерата на алпиниста.

Именно там той изчезва и макар невижданата междудържавна избавителна акция, не е открит. Лентата демонстрира фрагменти от подготовката му и другите лица на Боян – алпинистът, зоологът, бащата, индивидът с непреклонен дух.

Поли Генчева е продуцент, сценарист и режисьор на плана и двамата с оператора Красимир Андонов наблюдават пътя на Боян Петров към заветния Еверест. Лентата е продуцирана от " Тара Трий Пикчърс " и " Агитпроп ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР