Българският боксьор Рами Киуан загуби в осминафиналите на Европейските игри

...
Българският боксьор Рами Киуан загуби в осминафиналите на Европейските игри
Коментари Харесай

Рами Киуан отстъпи в осминафиналите на Европейските игри в Полша

Българският боксьор Рами Киуан загуби в осминафиналите на Европейските игри в Полша, откакто позволи проваляне в категория до 71 кг от европейския първенец Вахид Абасов от Сърбия.

Киуан отстъпи с 2:3 (29:28, 28:29, 28:29, 27:30, 30:27) съдийски гласа по-късно по-пасивното си начало и по този начин националът ни се елементарни с възможностите си за орден от форума, който щеше да значи и квота за ЛОИ Париж 2024.

Битката сред българина и Абасов бе изцяло равностойно, само че в последна сметка сърбинът бе предпочетен от съдиите в първите два рунда, а в последния Киуан не съумя да навакса пасива си и в последна сметка трябваше да преглътне провалянето.

С триумфа си пък Вахид Абасов към този момент е крачка по-близо до продобиване на квота за Игрите в Париж 2024, а в спор за място на полуфиналите ще боксира против арменеца Гурген Мадоян.

В рамките на днешния ден пък България ще има още един представител в лицето на Йордан Морехон, който ще изиграе първия си дуел в категория над 92 кг против италианеца Диего Ленци.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР