Българските власти гонят от страната руски духовник и още двама

...
Българските власти гонят от страната руски духовник и още двама
Коментари Харесай

България експулсира руски духовник и още 2 църковни служители, застрашавали националната сигурност

Българските управляващи гонят от страната съветски свещеник и още двама чиновници на църквата " Св. Николай Мирликийски Чудотворец ", съобщи ТАСС, като се базира на информация от съветското посолство в София.

 

" [Българските власти] сметнаха, че отец Васиан съставлява опасност за националната сигурност ", показаха съветски дипломати пред ТАСС.

Според посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова в четвъртък свещениците от Руската православна черква " са били извикани в миграционната работа, където им е казано, че съставляват опасност за националната сигурност на България и би трябвало да изоставен страната през днешния ден. "

" В същото време те бяха качени в един арестантски фургон и откарани по домовете си, с цел да могат да си съберат нещата, по-късно ги откараха до църквата и по-късно до границата със Сърбия ", сподели тя.

„ Това е невиждано събитие, църквата е отделена от страната и не е ясно по какъв начин духовниците могат да застрашат националната сигурност “, добави посланикът.

 

Според нея „ доста енориаши вървят в Руската черква в София “ и сходно събитие е „ рухване в бездната “.

 

„ Можем да кажем, че те просто се изплюха в лицето на нашата черква, още повече, че това се случи на Рождество на Пресвета Богородица “, означи Митрофанова, представена от ТАСС.

Ето известието на съветската дипломатическа задача във Facebook:

На 21 септември т.г българските управляващи започнаха груби, фрапантни дейности за експулсиране на настоятеля на Подворието на Руската православна черква в София архимандрит Васиан и двама чиновници на църквата " Св. Николай Мирликийски Чудотворец ".

Възмутени сме от обстоятелството и формата на взетото от българската страна решение. Очевидно е, че настоящето управление на България си е сложило задачата да унищожи освен обществено-политическите, културните и филантропичните връзки сред нашите страни, само че и да скъса връзките сред сестринските Руска и Българска православни църкви и да озлоби съветския и българския нации един против различен.

Особено показателно е, че тази стъпка беше направена на празника Рождество на Пресвета Богородица – заветен и чист ден за вярващите на Руската православна черква.

Подчертаваме, че отговорността за стремглавата деградация на двустранното взаимоотношение лежи напълно върху българската страна.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР