Българските мъже са добре информирани и знаят, че простатата е

...
Българските мъже са добре информирани и знаят, че простатата е
Коментари Харесай

Уролог предупреди мъжете

Българските мъже са добре осведомени и знаят, че простатата е жлеза, която с напредването на възрастта усилва размера си. Тя е ситуирана под пикочния мехур, обгръща пикочния канал и повишаването й затруднява уринирането. Освен доброкачествената простатна хиперплазия (позната повече като “увеличена простата " ) мъжете в зрелост страдат и от рак на простатата. Това заболяване е съществено и като обсег, тъй като е второто по периодичност измежду мъжкия пол, и като дарба да метастазира.

“За моя наслада Зеленият лазер е оперативна технология, която придобива все по-голяма известност и се постанова като желан способ. Пациентите ни в “Хил клиник " се подлагат на тази щадяща операция, изключително подобаваща за мъже със сърдечносъдови проблеми или диабет, защото не изисква цялостна анестезия. В практиката си употребявам и новото попълнение в нашата операционна - Cyber Ho150. При него няма сечения, кървене, шевове, а следоперативното възобновяване е в границите на 24 часа. Мъжете резервират изцяло половата си функционалност.

Намален е до най-малко рискът от инконтиненция (неволно изпускане на урина). При енуклеация изваждаме увеличената простатна тъкан отвън тялото и тя предстои на хистологичен разбор. Това ни разрешава, ако има начален етап на рак, да го открием и да го лекуваме.

Случва се туморният маркер да е естествен, при напипване да не усещаме аномалии, само че да има ранен онкологичен развой. Енуклеацията ни разрешава да го диагностицираме тъкмо. Като се има поради огромното разпространяване на злокачествени тумори на простатата в популацията над 50 в България, това е значимо преимущество на нашия способ. "

Д-р Георгиев прибавя със страдание, че през последните години възрастта на пациенти с новодиагностициран рак на простатната жлеза понижава. Все повече млади мъже са наранени от болестта. Най-често той се следи при хора на 65-75-годишна възраст, само че в неговата процедура е имало случай и на 46-годишен мъж, който е в напреднала фаза на простатен карцином, предава zdrave.to.

Препоръката му е да се стартира профилактика след 45-50-годишна възраст, с цел да може при съществуване на онкологичен развой той да се лекува съответно. При подозрение доктор Георгиев прави Fusion биопсия, която той внедрява в България за първи път. Методът съумява да разпознава тези зони от жлезата, които могат да са ракови огнища. Така несъмнено и тъкмо се взима материал точно от суспектните зони и се заобикалят подправено отрицателните биопсии.

В обособени случаи доктор Георгиев предлага да се направи и кръвна биопсия - това е тест, посредством който се обработва малко количество венозна кръв и се откриват циркулиращи туморни кафези. Това е метод да се открият предизвикателни, труднодиагностируеми простатни карциноми. Урологът от “Хил клиник " предизвестява, че мъжът над 50 е подложен на риск, по тази причина е значимо да не се пропуща годишният скрининг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР