Българските 5G коридори: CETIN стартира проекта 5G Balkans за 13

...
Българските 5G коридори: CETIN стартира проекта 5G Balkans за 13
Коментари Харесай

Вечерни новини: Първи ритейл парк в Габрово; Българските 5G коридори

Българските 5G коридори: CETIN започва плана 5G Balkans за 13 млн. лева
CETIN България, сестринското сдружение на Yettel България, профилирано в построяването на телекомуникационна инфраструктура, започва план за 5G кулоар сред София и Сърбия. На обща стойност 13 млн. лева, 5G Balkans ще помогне за подобряването на оптичната съгласуваност по транспортния кулоар сред двете прилежащи страни.
Габрово ще има първия си ритейл парк
В Габрово предстои да бъде открит ритейл парк с обща застроен повърхност 4076 кв. метра. Той ще включва шест търговски обекта и паркинг, който ще бъде полуподземен. Входът и изходът за колите ще се реализира откъм ул. „ Вит “. Пешеходният достъп ще бъде от ул. „ Александър Стамболийски “.
Кредитирането бумти: Жилищните заеми се усилват с 23%
Жилищното кредитиране в България продължава да бумти, а формалната статистика не засича никакви признаци за закъснение. Данните на Българската национална банка (БНБ) демонстрират, че през март годишният растеж се форсира до 22.7% – невъобразим ритъм от 2009 година Общият стойностен размер на ипотечните заеми пък доближава 20.9 милиарда лева
Германската Envola оглежда Бургас за цех за новаторски термопомпи
Общинският съвет в Бургас даде зелена светлина на три вложения на обща стойност 115 милиона лв., които да се развиват в Бургас през идващите години. Най-голямата от тях е на немската компания за производство на термопомпи Envola, която желае да вложи 50 млн. евро в цех в Бургас.
Стагнация и структурни проблеми – по какъв начин наподобява пазарът на труда в България
Пазарът на труда в България е в прочут застой, определян даже като " застоялост " от експерти. Това умозаключение се базира на статистическите данни, които демонстрират, че в последните 3 години безработицата е стабилно в диапазона 4 – 5.5%, като сега е по-скоро в горния завършек на това число.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР