Български фестивал се проведе за втора поредна година в Английските

...
Български фестивал се проведе за втора поредна година в Английските
Коментари Харесай

Български фестивал се проведе за втора поредна година в японския град Йокохама

Български фестивал се организира за втора поредна година в Английските градини на Йокохама на 20 и 21 април 2024 година (събота и неделя). Събитието бе проведено по самодейност и с дейното подпомагане на Посолството на България в Токио и в съдействие с японската телевизия Канагава.

Целта на фестивалното събитие, придобиващо годишен темперамент, бе да показа България като „ привлекателна туристическа дестинация със остаряла просвета и обичаи “ и да разпространява обичайни български артикули, продаващи се на японския пазар.
 БГ фестивал в Йокохама
На 21 април 2024 година (неделя) дипломат Мариета Арабаджиева и чиновници на Посолството на България в Токио взеха присъединяване във фестивала, на който присъстваше и Йошикадзу Кумагай, президент на телевизия Канагава.

Програмата на събитието включваше осъществяване на български национални танци от фолклорна група „ Кога “, лекция, отдадена на българската история и просвета, изнесена от първия секретар на Посолството – Петър Николаев, както и работилница за бродиране на български шевици , водена от Ирен Ямами.

Посетителите и гостите на фестивала имаха опция да си закупят българско вино, чай, български мед и подправки, както и артикули, съдържащи листа или масло от рози – розово сладко, розова вода, изсушен розов цвят и даже сладолед от розово сладко.
 БГ фестивал в Йокохама
Специално за второто издание на Българския фестивал бе основана и българска версия на обяд „ бенто “, включваща обичайни български ястия. Екипът на дипломатическата ни задача в Токио споделя, че мястото за осъществяване на Българския фестивал не е определено инцидентно, тъй като в разположената в град Йокохама розова градина, която е благосъстоятелност на телевизия Канагава, се отглеждат повече от 1800 рози от 1300 сорта от разнообразни страни и райони.
 БГ фестивал в Йокохама
През 2023 в градината е засадена и българска роза Дамасцена, дарена от Посолството на България в Япония.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР