Българската професионална футболна лига (БПФЛ) официално се завърна в семейството

...
Българската професионална футболна лига (БПФЛ) официално се завърна в семейството
Коментари Харесай

БПФЛ се завърна в Асоциацията на европейските лиги

Българската професионална футболна лига (БПФЛ) публично се завърна в фамилията на Европейските футболни лиги.

Това се случи на Общото заседание на Асоциацията на европейските лиги, което утвърди кандидатурите на България, Албания и Малта като членове на лига в развиване.

По този метод Асоциацията към този момент включва 40 члена от 34 европейски страни.

Общото заседание се организира в Порто, Португалия с домакинство на Португалската футболна лига, а БПФЛ бе представлявана от президента Атанас Караиванов и членът на УС Добрин Гьонов.

По време на събранието лигите потвърдиха значимостта на съдействието с УЕФА за възстановяване системата за систематизиране на приходите от европейските клубни шампионати за идния цикъл 2024/2027. То е основано на новите формати на шампионатите, уголемен календар и нарастване на приходите генерирани от европейските клубни шампионати (до 5 милиарда евро на сезон). От Асоциацията на европейските лиги приканват за по-справедлив механизъм за систематизиране на приходите, който може да бъде от изгода за всички професионални футболни клубове в Европа, а освен тези, които играят постоянно в европейските клубни шампионатите.

Общото заседание утвърди отпущането на 2,3 млн. евро в поддръжка на украинската Висша лига, като средствата ще бъдат инструмент за украинската лига да успее да приключи настоящото вътрешно състезание.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР