Българската национална телевизия има нов програмен директор, който ще отговаря

...
Българската национална телевизия има нов програмен директор, който ще отговаря
Коментари Харесай

БНТ с нов програмен директор

Българската национална телевизия има нов програмен шеф, който ще дава отговор за цялостното програмиране и развиване на стратегиите на публичната медия. Позицията бе свободна повече от две години, а наличието досега се координираше от програмните шефове на обособените канали. Маргарита Александрова се причислява към досегашния екип и към този момент работи интензивно с останалите дирекции, виновни за правенето на главните програмни схеми на медията. Нейната активност ще обхване развиването на четирите телевизионни канала (БНТ 1, Българска национална телевизия 2, Българска национална телевизия 3 и Българска национална телевизия 4), продължение на тактиката за цифрова промяна за даване на онлайн наличие и директно ще дава отговор за процесите по договаряне, обмисляне и продуциране на нови формати за всички канали на Българска национална телевизия.

Професионалната ѝ кариера е извънредно богата и обвързвана с телевизионния пазар, като през последните години заема същата позиция в една от водещите търговски малките екрани на българския медиен пазар. Има потвърден опит в региона на анализите и пазарни изследвания, проучване на медийни привички и ползване, създаване на концепции за наличие и пазарното им позициониране. Участвала е в реализирането на някои от най-успешните телевизионни формати и развлекателни излъчвания.

“Живеем в динамичен свят, който не трансформира главната функционалност на публичната телевизия да осведоми, образова и забавлява, само че изисква от нея да го прави в нова среда. Днес, повече от всеки път, се съобразяваме с тясното сегментиране на аудиторията и бързoпроменящите се зрителски привички в резултат на увеличената консумация на видео наличие на разнообразни платформи”, споделя Маргарита Александрова. „ В този смисъл Българската национална телевизия ще затвърди водещата си роля в основаването на осведомително и просветително наличие, доставяйки го в среда и време, оптимално подобаващи за всеки фен. Ще продължим и позитивната наклонност в разширението на зрителската публика на Българска национална телевизия като разработим нови планове и слотове в региона на забавно–познавателния род. Целта ни е основаването на висококачествено телевизионно и видео наличие, което дава отговор на потребностите на българските фенове “, добавя Александрова.

През миналия ефирен сезон 2020/2021 в програмната скица на Българска национална телевизия бяха направени няколко основни промени, които разрешиха оформяне на така наречен часови пояси, съобразени със зрителския интерес и нараснало търсене на новинарско и настоящо наличие. Сред сполучливите нови лица и продукции се отличиха забавно-познавателното фамилно куиз шоу „ Последният печели “ с Орлин Горанов, което е измежду най-рейтинговите излъчвания в новия сезон; ежедневното настоящо предаване с директни включвания и репортажи по тематики, които засягат живота на хората и локалните общности „ България в 60 минути “ с Мариана Векилска; коментарно-аналитичното предаване с най-важното от интернационалните вести и събития „ Светът и ние “ с създатели и водещи Евгения Атанасова и Йоана Левиева-Сойер; седмичното предаване „ Питай Българска национална телевизия “ с Мира Добрева със зрителски въпроси в ефир; развлекателните формати „ Събота вечер с Българска национална телевизия “ с водещ Митко Павлов и „ Моят плейлист “ с Васил Върбанов “, дружно с неделната „ БГ кино вечер “, в която беше излъчен и най-новият български сериал „ Порталът “, събрал утвърждението на необятната публика и кино критици.

Пийпълметричните достижения на излъчвания от непрекъснатата програмна скица на Българска национална телевизия 1 демонстрират растеж от 26.3 % в междинния рейтинг за настоящия, по отношение на минал ТВ сезон (данни: ГАРБ за слота 06:00-23:30, възраст 4+). През 2020 година бяха напълно актуализирани уеб страниците bnt.bg и bntnews.bg, а мобилното приложение BNT News за малко време се трансформира в едно от най-теглените в категория Новини. Българска национална телевизия е първата телевизия, която пусна подкаст наличие в кросмедийния план Българска национална телевизия подкаст и развива публични канали в четири от най-големи аудио платформи. Иновативна и без аналог на пазара е функционалността „ Чуй новините “ с помощта, на която робот чете новините на български език, а потребителите могат да слушат всички материали на bntnews.bg и приложението BNT News, да вършат свои плейлисти, налични когато и да е и от всяко устройство. Обществената телевизия реагира на създалата се пандемична конюнктура и наред с спомагателното новинарско наличие за коронавирус ограниченията и обстановка в страната, съумя да осъществя самодейността „ С Българска национална телевизия на учебно заведение “ в рамките, на която бяха създадени и излъчени общо 697 видео урока в помощ на хиляди родители, възпитаници и учители. Уроците са гледани над 100 000 пъти онлайн и са достигнали до над 2 млн. семейства през телевизионния ефир.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР