Българската национална телевизия има нов програмен директор, който ще отговаря

...
Българската национална телевизия има нов програмен директор, който ще отговаря
Коментари Харесай

БНТ има нов програмен директор

Българската национална телевизия има нов програмен шеф, който ще дава отговор за цялостното програмиране и развиване на стратегиите на публичната медия. Позицията бе свободна повече от две години, а наличието досега се координираше от програмните шефове на обособените канали. Маргарита Александрова се причислява към досегашния екип и към този момент работи интензивно с останалите дирекции, виновни за правенето на главните програмни схеми на медията. Нейната активност ще обхване развиването на четирите телевизионни канала (БНТ 1, Българска национална телевизия 2, Българска национална телевизия 3 и Българска национална телевизия 4), продължение на тактиката за цифрова промяна за даване на онлайн наличие и директно ще дава отговор за процесите по договаряне, обмисляне и продуциране на нови формати за всички канали на Българска национална телевизия.

Професионалната ѝ кариера е извънредно богата и обвързвана с телевизионния пазар, като през последните години заема същата позиция в една от водещите търговски малките екрани на българския медиен пазар. Има потвърден опит в региона на анализите и пазарни изследвания, проучване на медийни привички и ползване, създаване на концепции за наличие и пазарното им позициониране. Участвала е в реализирането на някои от най-успешните телевизионни формати и развлекателни излъчвания.
 Минеков: Българска национална телевизия национална телевизия ли е или на генералния шеф? (ВИДЕО) Минеков: Българска национална телевизия национална телевизия ли е или на генералния шеф? (ВИДЕО)
Дали Българска национална телевизия е национална телевизия или телевизия на генералния шеф? Този въпрос зададе служебният министър на културата проф. Велисла...

“Живеем в динамичен свят, който не трансформира главната функционалност на публичната телевизия да осведоми, образова и забавлява, само че изисква от нея да го прави в нова среда. Днес, повече от всеки път, се съобразяваме с тясното сегментиране на аудиторията и бързoпроменящите се зрителски привички в резултат на увеличената консумация на видео наличие на разнообразни платформи ”, споделя Маргарита Александрова. „ В този смисъл Българската национална телевизия ще затвърди водещата си роля в основаването на осведомително и просветително наличие, доставяйки го в среда и време, оптимално подобаващи за всеки фен. Ще продължим и позитивната наклонност в разширението на зрителската публика на Българска национална телевизия като разработим нови планове и слотове в региона на забавно–познавателния род. Целта ни е основаването на висококачествено телевизионно и видео наличие, което дава отговор на потребностите на българските фенове “, добавя Александрова.

През миналия ефирен сезон 2020/2021 в програмната скица на Българска национална телевизия бяха направени няколко основни промени, които разрешиха оформяне на така наречен часови пояси, съобразени със зрителския интерес и нараснало търсене на новинарско и настоящо наличие. Сред сполучливите нови лица и продукции се отличиха забавно-познавателното фамилно куиз шоу „ Последният печели “ с Орлин Горанов, което е измежду най-рейтинговите излъчвания в новия сезон; ежедневното настоящо предаване с директни включвания и репортажи по тематики, които засягат живота на хората и локалните общности „ България в 60 минути “ с Мариана Векилска; коментарно-аналитичното предаване с най-важното от интернационалните вести и събития „ Светът и ние “ с създатели и водещи Евгения Атанасова и Йоана Левиева-Сойер; седмичното предаване „ Питай Българска национална телевизия “ с Мира Добрева със зрителски въпроси в ефир; развлекателните формати „ Събота вечер с Българска национална телевизия “ с водещ Митко Павлов и „ Моят плейлист “ с Васил Върбанов “, дружно с неделната „ БГ кино вечер “, в която беше излъчен и най-новият български сериал „ Порталът “, събрал утвърждението на необятната публика и кино критици.

Пийпълметричните достижения на излъчвания от непрекъснатата програмна скица на Българска национална телевизия 1 демонстрират растеж от 26.3 % в междинния рейтинг за настоящия, по отношение на минал ТВ сезон (данни: ГАРБ за слота 06:00-23:30, възраст 4+). През 2020 година бяха напълно актуализирани уеб страниците bnt.bg и bntnews.bg, а мобилното приложение BNT News за малко време се трансформира в едно от най-теглените в категория Новини. Българска национална телевизия е първата телевизия, която пусна подкаст наличие в кросмедийния план Българска национална телевизия подкаст и развива публични канали в четири от най-големи аудио платформи. Иновативна и без аналог на пазара е функционалността „ Чуй новините “ с помощта, на която робот чете новините на български език, а потребителите могат да слушат всички материали на bntnews.bg и приложението BNT News, да вършат свои плейлисти, налични когато и да е и от всяко устройство. Обществената телевизия реагира на създалата се пандемична конюнктура и наред с спомагателното новинарско наличие за коронавирус ограниченията и обстановка в страната, съумя да осъществя самодейността „ С Българска национална телевизия на учебно заведение “ в рамките, на която бяха създадени и излъчени общо 697 видео урока в помощ на хиляди родители, възпитаници и учители. Уроците са гледани над 100 000 пъти онлайн и са достигнали до над 2 млн. семейства през телевизионния ефир.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР