Българската федерация по ски тържествено отбеляза своя 100-годишен юбилей. На

...
Българската федерация по ски тържествено отбеляза своя 100-годишен юбилей. На
Коментари Харесай

БФ Ски отбеляза 100 години с бляскава церемония

Българската федерация по ски тържествено означи своя 100-годишен празник. На церемонията участваха министърът на младежта и спорта Георги Глушков, ръководителят на БОК Стефка Костадинова, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, ректорът на НСА " Васил Левски " проф. Красимир Петков, единствения  олимпийски медалист в ски бягането Иван Лебанов, единственият българин притежател на огромен и дребен глобус на ФИС Радослав Янков, най-хубавият български играч в алпийските ски сега Алберт Попов, както и още доста състезатели, треньори, деятели.

Събитието стартира с архивни фрагменти на ските в България, обхващащи интервала на основаването на федерацията през 1924 година и първите участия на Световно състезание в Инсбрук 1933 и на зимна олимпиада в Гармиш-Партенкирхен 1936, както и с първите български триумфи пристигнали през 1945-а.

След това президентът на БФ Ски Цеко Минев приветства всички посетители с малко слово.

" Благодаря на всички, че сте тук. На 5 февруари 1924 година се основава Българският ски клуб, който е учредител на федерацията, а това се случва единствено три дни преди учредяването на Международната федерация по ски. Тази вечер сме тук, с цел да почетем всички, които са съдействали за триумфите на централата ", сподели президентът на БФ Ски.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР