Българската баскетболна звезда Александър Везенков направи своето дългоочаквано завръщане на

...
Българската баскетболна звезда Александър Везенков направи своето дългоочаквано завръщане на
Коментари Харесай

Александър Везенков се завърна в игра на Сакраменто Кингс при домакински успех срещу Юта

Българската баскетболна звезда Александър Везенков направи своето дълго чакано завръщане на паркета при триумфа на неговия Сакраменто Кингс със 127:106 вкъщи против Юта Джаз в среща от постоянния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА)

За Везенков това бе първи мач след пауза от близо два месеца насам, в които той лекуваше травма на глезена, а рано тази заран в " Голдън 1 Сентър " той се регистрира с 5 точки, 2 битки, 1 асистенция, 2 откраднати топки, 1 неточност и 2 персонални нарушавания за близо 10 минути в игра.

Първата поява на българинът пристигна в самия завършек на откриващата четвърт, когато той престоя на терена едвам 17 секунди, като по-големите му шансове за изява пристигнаха в края на третата и началото на последната част.



Иначе самият дуел протече при равностойно първо полувреме, което завърши с лек задатък на " кралете " при 56:52, само че след почивката момчетата на Майк Браун взеха самодейността след серия от 23:2, която им разреши да се откъснат съществено в резултата и до края нямаха проблеми да затворят срещата.

Кийгън Мъри бе най-резултатен за спечелилите с 25 точки, а с по 24 приключиха Харисън Барнс и Ди‘Арън Фокс, който добави и 12 асистенции, с цел да оформи " дабъл-дабъл ". Домантас Сабонис пък продължава да написа история, отчитайки се с " дабъл-дабъл " в 57-и следващ мач, като този път литовецът завърши със 17 точки и 12 битки.

За гостите от Юта по 22 осъществиха Колин Секстън и Брайс Сенсабо, само че в последна сметка " джазмените " позволиха девето следващо проваляне.



В класирането Сакраменто Кингс заема 7-ото място в Западната конференция с баланс 43-31, като отборът има равни индикатори с 8-ия Финикс Сънс. И двата отбора пък имат на сметката си по два триумфа по-малко по отношение на 5-ия и 6-ия в подреждането Далас Маверикс и Ню Орлиънс Пеликанс, което към този момент ги лишава от непосредствено попадане в плейофите.

Междувременно Юта Джаз заема 12-а позиция на Запад с индикатори 29-46 и сигурно няма късмет да попадне в плейофите през този сезон.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР