Българсикте медии обаче цитират единствено кремълските пропагандни инструменти ТАСС и

...
Българсикте медии обаче цитират единствено кремълските пропагандни инструменти ТАСС и
Коментари Харесай

Дали ГРУ не гръмна Кримския мост? Българските медийни папагали обаче цитират само Кремъл

Българсикте медии обаче цитират само кремълските пропагандни принадлежности ТАСС и РИА новости. А те настояват, че украинските служби са направили терористичен акт. За по-убедително разказват скица, по която товарен камион е минал път от България през Грузия, Армения, Северна Осетия и Краснодарски край. Това повтарят и медийните папагали у нас. Дори не се замислят, какъв брой неуместно е изказванието, че камионът е тръгнал от България. Кога е станало това? Може да е станало преди години? И по море е стигнал до Грузия, а оттова поел към... Пълни нелепости.

 

Защо да вземем за пример да няма версия, че товарът е поел по маршрут от Минск в Беларус, откъдето има елементарен достъп до Кримския мост? Още по-лесен е маршрутът от съветските градове Перм, Ижевск, Казан и Нижни Новгород. Товарите по подобен маршрут минават по омекотен режим. Защо да се употребява рискова скица, която може да се провали всеки миг?

 

Мотивът за гърмежа от страна на кръгове в Москва, които желаят войната в Украйна да се разраства, както и борбата с НАТО, Съединени американски щати и Европейски Съюз, е задоволително мощен. С гърмежа и наричането му „ терористичен акт “ Кремъл се пробва най-малко малко да промени запасите на Пекин към експанзията на Москва против Киев. Китайците обаче все по-ясно демонстрират, че не възприемат Русия като жертва.

 

Въобще по какъв начин най-охраняваният мост от съветските служби и специфични елементи е взривен? Кой имат достъп до него? Кой познава техническата документи, която е строго секретна? Как се преодоляват над 20 отбранителни системи, считани за непреодолими?

 

Отговорът е, че интерес към сходен акт имат враждуващи кръгове от армията и ФСБ. Военното разузнаване е потвърдило през годините, че има експерти и благоприятни условия да прави комплицирани интервенции на съветска и непозната територия. С групи за осъществяване на измама разполагат Пето и Осмо ръководство на ГРУ.

 

Има и финансови претекстове. През 2022 година федералните структури охраняващи моста са получили над 2 милиарда рубли, написа BBC. Според международната организация Федералното съветско държавно дружество Отдел за ведомствена сигурност на Министерството на превоза на Русия до края на юли 2022 година е получавало към 53 милиона рубли на месец за отбрана на моста. През август договорът е повишен до 66,85 милиона рубли. Защитата на автомобилната част на моста през 2022 година би трябвало да коства на бюджета към 700 милиона рубли. През април това федерално държавно дружество получи държавен контракт за 617,9 милиона рубли за модернизиране на моста с " механически средства за обезпечаване на транспортна сигурност ".

 

Досега не са осъществени някакви механически действия, само че стотиците милиони към този момент са изплатени. Къде са отишли те? Дали тези, които са ги „ усвоили “ нямат интерес от „ украински теракт “, с цел да прикрият корупционната скица?

 

Забележете: Израелски специалисти разясниха, че не би трябвало да бъдат надценявани украинските служби, които може да са положителни, само че сходна акция е супер комплицирана и е по силите на 3-4 служби в света.

 

Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна, написа в Туитър, че съгласно него конфликтни съветски правоохранителни органи най-вероятно стоят зад взривяването на Кримския мост.

Официално украинската страна не е направила изказване по отношение на детонацията на Кримския мост.

 

Първата работа на проверяващите на сходен случай, в случай че се безпристрастни, е кой има претекст. Украйна - да, само че е прекомерно рисковано, тъй като в случай че се провалят и бъдат изобличени губят доверието на интернационалната общественост. Или най-малко част от това доверие.

Кремъл обаче няма какво да губи. На Путин са нужни причини за ескалация на войната и за потреблението на нуклеарно оръжие. Взрив на Кримския мост е подобен мотив. За всеки случай в схемата са забъркани страни като България, Грузия и Армения, които от дълго време нервират Путин с самостоятелната си политика и блян към разкъсване на зависимостите от Москва.

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР