Българо-английската технологична затвори първата стартъп сделка за 2023 г. със

...
Българо-английската технологична затвори първата стартъп сделка за 2023 г. със
Коментари Харесай

FindMeCure набра втората си инвестиция в първа стартъп сделка за 2023 г.

Българо-английската софтуерна затвори първата стартъп договорка за 2023 година със сийд рунд, воден от американския фонд за дялови вложения Techstars и бизнес ангели. Това е второ финансово вливане за FindMeCure, откакто през 2017 година компанията взе участие в акселераторската стратегия на Techstars и набира от нея, и бизнес ангели близо 1 млн. евро в при-сийд рунд. Сумата, набрана в този рунд, не става ясна.

Алтернативно лекуване за пациенти
Английското сдружение FindMeCure Ltd. и българската дъщерна компания " ЕфЕмСи " създават два продукта в бранша на цифровото опазване на здравето. Платформата FindMeCure for Patients дава безвъзмездна информация за настоящи клинични проучвания по целия свят и лекари, които се занимават с разнообразни различни способи на лекуване.

" Главната ни цел е да оказваме помощ на пациенти и техните близки да се ориентират по-добре какви варианти за лекуване имат с изключение на към този момент откритите практики на пазара и да ги свържем оптимално бързо с верните хора, които да им дадат повече информация и поддръжка за вероятно включване към изпитване или различен тип лекуване ", изяснява Мая Златанова, съосновател и CEO на FindMeCure.
Реклама В помощ на промишлеността
Второто решение на компанията е ориентирано не към крайния консуматор, а към бизнес клиенти в региона на клиничните проучвания. През 2019 година екипът на FindMeCure взема решение да разшири набора от услуги, които предлага и да улесни намирането на информация и планирането на клинични проучвания с платформата си Trialhub. В нея има всички налични източници на информация, потребни за подготовката и организация на клинични проучвания, които се обработват в действително време на оптималната акуратност. До през днешния ден Trialhub, която се предлага като годишна абонаментна SaaS услуга за бизнес клиенти, е помогнала в изготванято на 3983 проучвания, споделя Златанова.

Trialhub употребяват междинни и огромни компании, които организират клинични проучвания, в това число,, Novartis и Premier. Предлага се в 70 страни, като 50% от бизнесите са основани в Съединени американски щати, а останалите най-много в Западна Европа. Клиентите на Trialhub следят междинен спад на разноските от към 30% и повишение на приходите си с 10%, разяснява B2B платформата Златанова.
Финансова инжекция за напредък
Парите от сегашния сийд рунд ще се употребяват за разрастването на екипа, който сега наброява 15 души и е основан съвсем напълно в София, където офисът на компанията се намира. " Търсим програмисти, дизайнери, маркетинг експерти и търговци, както за софийския офис, по този начин и за активността ни в Съединени американски щати ", споделя Златанова.

Очаква се вливането да е задоволително за разрастването на бизнеса в идващите 18 месеца, прибавя тя. " Още няма проект за идващ рунд. Фокусът в този момент е да осъществяваме проектите си за годината, да търсим верни партньорства и да идентифицираме евентуални вложители. " Планът за 2023 година - напредък посредством увеличение на пазарния дял на компанията, която приблизително пораства с към 100% годишно.
Реклама Свързани публикации Дигиталният лекар на Healee 30 септември 2022, 06:15 Платформата за цифрови медицински услуги Healee получи финансиране от 800 хиляди евро 8 юни 2020, 16:07 Три метода за онлайн прегледи по време на пандемията от ковид 20 март 2020, 11:58 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Мери Иванова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР