Българката спечели златото на сабя - надпревара, в която участваха

...
Българката спечели златото на сабя - надпревара, в която участваха
Коментари Харесай

Емма Нейкова донесе злато за страната ни от Европейското по фехтовка за младежи и девойки

Българката завоюва златото на сабя - конкуренция, в която участваха 70-те най-хубави млади сабльорки от общо 21 европейски страни
Емма Нейкова донесе на България европейска купа от Европейското състезание по фехтовка за младежи и девойки.

Българката завоюва златото на сабя - конкуренция, в която участваха 70-те най-хубави млади сабльорки от общо 21 европейски страни.

Това е втората европейска купа за България за девойки в последните четири година, откакто през 2020-а със златото победи Йоана Илиева.

Емма Нейкова стартира пътя към златния орден с четири победи и две загуби в групавата фаза. Актив, който бе задоволителен да я прати елиминации.

Там Нейкова победи Бетани Брайърли от Англия с 15:7, а по-късно триумф с 15:13 над състезаващата се под безпристрастен байрак Евелина Попова я прати измежду най-хубавите осем в шампионата.

Мястото на полуфиналите бе извоювано с 15:11 над Виктория Короченко от Украйна, а в борбата за финала Емма Нейкова победи румънката Амалия Ковалю с трагичното 15:14.

Така в борбата за златото българката се изправи против Анна Шпиец от Унгария и въпреки да изоставаше с 3:8, нашата представителка съумя по страховит метод да поведе с 10:8, а по-късно не изпусна задатъка и победи с крайното 15:12.

Така тя справедливо взе златния орден, а цялостното показване на България в сабята бе много мощно, тъй като Калина Атанасова се класира на пето място.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР