Българката Емма Нейкова завърши на 18-о място в турнира на

...
Българката Емма Нейкова завърши на 18-о място в турнира на
Коментари Харесай

Емма Нейкова се нареди 18-а на сабя на световното за девойки в Рияд

Българката Емма Нейкова приключи на 18-о място в шампионата на сабя при девойките по време на международното състезание по фехтовка за младежи и девойки в Рияд, Саудитска Арабия. В надпреварата участваха 132 сабльорки от 40 страни, а с изключение на Нейкова измежду тях имаше и още три българки – Мариела Георгиева, Кристина Миланова и Калина Атанасова.

Емма сподели отлична игра в групите, където записа шест победи от шест срещи и влезе в директните елиминации под №5. В първия си дуел възпитаничката на фехтовален клуб „ Свечников “ победи Полина Мишакина от Общността на самостоятелните страни с 15:11, класирайки се за 1/16-финалите. В идващия дуел Нейкова българката излезе на пътеката против Татяна Назлимов от Съединени американски щати и в извънредно оспорвана среща отстъпи с 14:15 и по този начин зае 18-о място в крайното класиране.

Кристина Миланова записа в групите четири победи и две загуби, след което отпадна във втория кръг на елиминациите след проваляне от Амалия Стан от Румъния с 5:15 и приключи шампионата на 38-о място.

Калина Атанасова също преодоля груповата фаза с баланс 4-2, само че във втория кръг на елиминациите българката претърпя проваляне с 12:15 от французойката Тоскан Тори и в последна сметка остана на 40-а позиция в подреждането.

Последната ни представителка в конкуренцията Мариела Георгиева записа в групите пет загуби и една победа, а в първия кръг от елиминациите отстъпи на германката Виктория Граудинс с 14:15 и приключи на 90-о място.



При младежите в шампионата на сабя участваха 159 състезатели от 51 страни, измежду които четирима българи - Калоян Пешев, Радослав Воденов, Виктор Филев и Никола Господинов.

Най-добре от тях се показа Филев, който приключи на 69-и. Той излезе от групите с четири победи и две загуби, само че в първия кръг от елиминациите той отстъпи на Чун Лам Марко Лий от Хонконг с 12:15.

Никола Господинов се класира на 81-о място, откакто в групите записа три победи и две загуби, а в директните елиминации загуби от Станислав Закутний от Украйна с 12:15.

Калоян Пешев записа два триумфа и три провали в груповата фаза, само че по-късно загуби с 10:15 от поляка Александър Денкиевич, което подреди родният представител на 103-а позиция.

Последният българин в конкуренцията Радослав Воденов приключи шампионата 119-и. В групите той записва две победи и четири загуби, а в елиминациите отстъпи на Влад Ковалу от Румъния с 4:15.

Световното състезание в Рияд продължава с шампионатите на сабя за кадети и кадетки, където България ще бъде показана от Николай-Томас Георгиев, Никола Господинов, Станимир Пелов, Ралица Гаджева и Виктория Витлиемова.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР