България завърши на второ място отборното класиране по медали в

...
България завърши на второ място отборното класиране по медали в
Коментари Харесай

Българските джудисти заеха второ място в класирането по медали на Европейската купа по джудо за юноши и девойки в Сараево

България приключи на второ място отборното класиране по медали в дебютното издание на Европейската купа по джудо за юноши и девойки младша възраст, която се организира в Сараево, Босна и Херцеговина.

В хода на надпреварата родните представители завоюваха общо 11 оценки - 4 златни, 4 сребърни 3 бронзови, като по този индикатор отстъпи само на тима на Сърбия, който завърши с 18 медала - 5 златни, 5 сребърни и 8 бронзови.

Участие в шампионата взеха общо 234 спортисти от 13 страни, като България беше показана от тимовете Респект, ЦСКА, ЦСКА-София, Шампион, Кодокан Пазарджик и Хасково.

В конкуренцията станахме очевидци на два напълно български финала, като в категория до 60 кг при юношите Иван Николчев се наложи над Денислав Медаров, а при девойките в категория до 44 кг Елена Михайлова победи Дара Груева.

Златни медали заслужиха още София Маврова (40 кг), както и Махмуд Жаафар (55 кг), който взе присъединяване в демонстрациите по време на техническия семинар, воден от представители на интернационалната федерация по джудо.

Със сребро се окичиха Мария Маркова (52 кг) и Христо Шулеков (42 кг), а бронз завоюваха Костадина Петрушинова (57 кг), Радослав Йотов (42 кг), Костадин Петрушинов (57 кг), Владимир Тодоров (55 кг).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР