България заема едно стратегически важно място за региона и е

...
България заема едно стратегически важно място за региона и е
Коментари Харесай

България се нуждае от силно правителство, защото външни сили я искат нестабилна, смята Сергей Игнатов

България заема едно стратегически значимо място за района и е член на Европейски Съюз и на НАТО. За външни сили е по-добре да бъде нестабилна политически. Това сподели в ефира на Euronews PrimeTime  някогашният министър на образованието проф. Сергей Игнатов. Според него това е и повода през последните няколко години да бъдем жертва на сериозна и добре планувана хибридна офанзива.
През последните години, в които пребивавам главно отвън страната, ми се коства, че през 2007 година и малко по-късно, България беше по-европейска страна, в сравнение с е в този момент. Тогава нямахме никакво подозрение, че желаеме да станем част от Европейския съюз. Това, което виждам в този момент е, че непрекъснато се внушава подозрение за нашето европейско съществуване.
Проф. Сергей Игнатов, някогашен образован министър

Няма нищо неприятно в това ръководителят на Народното събрание да бъде излъчен от спечелилия на изборите, сподели още Игнатов. Важното в този момент е политическите партии да намерят път едни към други, тъй като на страната е нужно мощно държавно управление, безапелационен бе той.

От началото на пандемията не бих споделил, че България би могла да се подреди измежду страните – водачи в Европа. С експлоадирането на войната в Украйна още веднъж срещам подозрителни погледи измежду останалите европейски нации, сподели още Игнатов. Това, по думите му, е поради неразбираемата позиция на страната ни при започване на спора. Няма нищо неприятно да застанеш на страната на по-слабия, на този, който има потребност от отбрана, заключи той.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР