България заема 15-о място по заплащане на хора със свободни

...
България заема 15-о място по заплащане на хора със свободни
Коментари Харесай

България е на 15-о място по заплащане на хора със свободни професии

България заема 15-о място по възнаграждение на хора със свободни специалности, като междинното възнаграждение за такава работа у нас е 148 $. Работата на свободна процедура, е специалност учредена на контракт, при която вместо да бъде нает на работа в дадена организация, служителят наименуван “фрийлансър ”, употребява своите умения и опит, с цел да дава услуги на редица клиенти.

Проучването, извършено от софтуерната компания Bookipi, която употребява платформата за Upwork, с цел да откри какви хонорари приблизително получават хората на свободна процедура в 40 разнообразни страни. Те разгледаха няколко известни услуги, в това число дизайн на лого, редактиране на видео и въвеждане на данни. За всяка услуга във всяка страна бяха събрани началната и крайната заплатена сума и беше изчислена общата междинна цена за услугата.

Колумбия се класира като страната с най-евтините фрийлансъри, като междинната цена на работа коства 72,13 $.

На второ място е Бразилия, където междинната цена за наемане на фрийлансър е 79,81 $. На трето място е Аржентина със междинна ставка от 80,84 $, като страната е втората най-евтина за наемане на виртуален помощник на свободна процедура.

Четвъртата най-евтина страна за наемане на фрийлансър е Ямайка със междинна ставка от 88,63 $. Челната петица приключва Венецуела с цена от 93,41 здолара а работа на свободна процедура.

В другия завършек на скалата, Австралия има най-скъпите фрийлансъри, струващи приблизително 594,56 $ на работа. Следва Индия като втора най-скъпа страна със междинна ставка от 501 $ за работа на свободна процедура, до момента в който Мароко се подрежда на трето място със междинна цена от 402 $.

„ Обикновено страните със постоянни стопански системи и висок витален стандарт са склонни да одобряват най-скъпите фрийлансъри, което отразяват данните, като откриват Австралия като най-скъпата страна на свободна процедура. Въпреки че това е правилно за Индия, втората страна, която се появява в класацията, фрийлансърите могат да имат по-високи възнаграждения  с помощта на своите профилирани умения и опит в промишлености като разработка на програмен продукт, ИТ услуги и цифров маркетинг “, разяснява данните Тим Лий, основен изпълнителен шеф и създател на Bookipi.

 „ Надяваме се, че тази ранглиста ще помогне на служащите на свободна процедура по целия свят да знаят цената си и да бъдат по-уверени в справедливото ценообразуване на услугите си. “, добавя той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР