България следи с огромна тревога и загриженост случващото се в

...
България следи с огромна тревога и загриженост случващото се в
Коментари Харесай

Радев поиска Палестина да помогне за освобождаване а моряците ни в Йемен

България следи с голяма паника и угриженост протичащото се в Ивицата Газа и на Западния бряг. Страната ни остро осъжда терористичната офанзива на " Хамас " против Държавата Израел от 7 октомври предходната година, както и всяка демонстрация на тероризъм. 

Това съобщи в петък президентът Румен Радев в телефонен диалог с президента на Държавата Палестина Махмуд Абас, оповестяват от президентството.

По време на диалога президентът Радев прикани своя сътрудник президента Абас Палестина да окаже поддръжка за напъните за освобождение на българските моряци на арестувания ". Президентът Абас е изразил готовността на Палестина за подпомагане в сходство със своите благоприятни условия.
 Израел умъртви десетки при въздушни удари в линията Газа
Израел умъртви десетки при въздушни удари в линията Газа

Израелската войска сподели, че нейните сили не престават интервенциите към комплекса Ал Шифа

Страната ни не приема и обстановката, в която умират хиляди цивилни жители , дами и деца,

България е част от решението на Европейския съвет от 20 март тази година за незабавна филантропична пауза , която да докара до трайно преустановяване на огъня, абсолютно освобождение на всички заложници и даване на филантропична помощ, уточни президентът.

Радев изрази вяра разсъдъкът да надделее в името на бъдещето на хората от Палестина и Израел и за намиране на спокойно решение на основата на правилото на двете страни, в сходство с резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
 32 490 палестинци са убити в Газа от 7 октомври, заяви Здравното министерство
32 490 палестинци са убити в Газа от 7 октомври, заяви Здравното министерство

През последните 24 часа има данни за 76 убити и 102 ранени палестинци, заяви министерството

Абас изрази високата си оценка за обичайно другарските връзки сред България и Палестина.

Той прави оценка и кардиналната позиция на България в поддръжка прекратяването на бойните дейности в Близкия Изток, освобождение на заложниците, обезпечаване на свободен достъп на филантропична помощ за бедстващото население в Ивицата Газа и за търсене на спокойно решение на основата на правилото на двете страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР