България ще бъде домакин на първото в историята европейско първенство

...
България ще бъде домакин на първото в историята европейско първенство
Коментари Харесай

България е домакин на първото в историята европейско първенство по Бейзбол 5 за юноши

България ще бъде хазаин на първото в историята европейско състезание по Бейзбол 5 за юноши и девойки до 17 години, което ще се организира през тази седмица в София.

След две сполучливи семейства на балкански шампионати по уличната версия на най-обичаната американска игра (първите районни шампионати по Б5 в света), страната ни има достойнството да е хазаин на дебютния шампионат на Стария континент, който е и подготовка за международното състезание, както и за Младежките олимпийски игри в Дакар 2026.

В шампионата в столицата (16-19 ноември) присъединяване ще вземат 14 страни: Белгия, България, Германия, Гърция, Израел, Италия, Латвия, Литва, Молдова, Нидерландия, Румъния, Турция, Франция и Чехия.

Следвайки мотото на Б5 - " Играй на всички места " (#playeverywhere), мачовете от шампионата ще се проведат на две стадиони, построени в зала " София " в Борисовата градина - един от домовете на българския тенис.

Програма и резултати ще бъдат качвани всекидневно на формалната интернет страница на шампионата (https://www.wbsceurope.org/en/events/2022-u-17-baseball5-european-championship/home), а мачовете ще може да се следят както онлайн на мястото на събитието, по този начин и в канала на WBSC Europe в YouTube. Входът за публиката ще бъде свободен.

Церемонията по разкриване на Евро 2022 по Бейзбол 5 за младежи и девойки ще се състои на следващия ден (16 ноември) от 10.00 часа, а незабавно по-късно следва и мачът на откриването сред България и Франция.

Финалът е плануван за събота (19 ноември) от 14.00 часа, а незабавно след неговия край ще се организира церемонията по закриване.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР