България победи Танзания с 1:0 в първата си среща от

...
България победи Танзания с 1:0 в първата си среща от
Коментари Харесай

България спечели след 11 мача суша – 1:0 над Танзания

България победи Танзания с 1:0 в първата си среща от шампионата FIFA Series в Азербайджан. Така националите прекъснаха отрицателна серия от 11 срещи без победа. Единственото попадение вкара капитанът Кирил Десподов в 52-ата минута от свободен удар.

Успех на българите е първи от 16-и ноември 2022-а, когато беше ударен Кипър с 2:0.

Това беше трети мач на отпред на българския тим. През есента селекцията му направи 2:2 против Унгария и Сърбия. Следващата среща на българския отбор е с домакините от Азербайджан на 25-и март.

Танзания можеше да поведе още с първата си офанзива в 16-ата минута.  Кибу Денис беше изведен през центъра, стреля, само че уцели гредата. Отбилата се топка се върна към Фейсал Салум, който от 15 метра я прати в навън.

В 26-ата минута българският отбор сътвори първото си положително голово състояние. Кирил Десподов проби до аутлинията, центрира и Георги Русев стреля, само че вратарят Аиши Манула избави. В добавеното време България беше доста покрай гол. Ивайло Чочев стреля с глава, само че Манула мазета в корнер От него още веднъж Чочев беше покрай гол, само че вратарят избави.

В 52-ата минута Кирил Десподов извърши чудесно свободен удар и нашите поведоха с 1:0. Само три минути по-късно играчите от Източна Африка пропуснаха отличен късмет. Фейсал Салум остана самичък против Митов след неточност на Петков и Груев, само че от 12 метра стреля над гредата.

В края танзанийският отбор натисна и в няколко обстановки заплаши съществено Димитър Митов. Влезлият като запаса Александър Колев можеше да реши всичко от дребен ъгъл след подаване на Минчев, само че топката стреля в ръцете на Кавава. В добавеното време Танзания удари още една греда, този път след удар на Новатус Мироши.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР