България победи Танзания с 1:0 в контролна среща от мини-турнира

...
България победи Танзания с 1:0 в контролна среща от мини-турнира
Коментари Харесай

България надви трудно Танзания за първата си победа от 16 месеца насам

България победи Танзания с 1:0 в контролна среща от мини-турнира FIFA Series. Голмайсторът беше Кирил Десподов, който се разписа в 52-ата минута на мача. За България това беше първа победа от 16 месеца насам и първа под управлението на Илиан Илиев.

Мачът стартира с напън от страна на лъвовете, които през първите десетина минути пресираха противника си, само че до рискова обстановка не се стигна.
 България - Танзания 1:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
България - Танзания 1:0 (Развой на срещата по минути)

" Лъвовете " на Илиан Илиев ще премерят сили с Танзания

Въпреки това обаче първата рискова офанзива пристигна от тима на Танзания в 15-ата минута. Кибу Денис проби хубаво към вратата на България, откакто съумя да надбяга централните ни бранители Алекс Петков и Валентин Антов. Ударът му обаче срещна гредата за наш шанс.

Едва 3 минути по-късно още веднъж Кибу Денис насочи удар към вратата на българите. Този път обаче топката профуча високо над вратата.
 Снимка 658377
Източник:

В 26-ата минута пристигна и първото рисково състояние за България. Кирил Десподов центрира в наказателното поле, където Георги Русев стреля с глава, само че вратарят на Танзания Айши Манула обаче се оправи и улови топката в ръце. Манула получи травма и в 30-ата минута бе наложително заменен от Квеси Кавава.

В 43-ата минута Танзания се регистрира с доста рискова офанзива. Кибу Денис подаде към Алракия, който преодоля Георги Русев и Йоан Стоянов и шутира към Многа, който беше на празна врата. Единствено намесата на Виктор Попов обаче предотврати възможен гол.

В добавеното време на първата част, лъвовете също имаха опция. Първо, Валентин Антов центрира в наказателното поле на Танзания, където Ивайло Чочев стреля с глава, само че Квеси Кавава съумя да избие. Няколко секунди по-късно Ивайло Чочев още веднъж засече топката след изпълнен корнер от Кирил Десподов, само че Кавава още веднъж внимаваше.
 Снимка 658379
Източник:

Втората част стартира по приказен метод за българите. Отборът на България трябваше да извърши фал в 52-ата минута. Тогава Десподов застана зад топката и сподели своето майсторство, откакто съумя да насочи топката в горния десен ъгъл. Тя срещна напречната греда и влезе непосредствено във вратата на танзанийците.
 Снимка 658385
Източник:

В 54-ата минута Танзания реагира стремително и след неточност на Алекс Петков топката бе отнета от Салум, който стреля самичък против Димитър Митов, само че ударът му беше над напречната греда.

В 58-ата минута българите отвърнаха на рисковата офанзива и Илия Груев стреля от дъгата на наказателното поле на Танзания, само че настрана от десния непряк дирек на вратата на Квеси Кавава.
 Снимка 658380
Източник:

В 67-ата минута М`Момбва стреля от отдалеченост, само че топката откри ръцете на Димитър Митов, за който този изстрел не представляваше проблем.

В 78-ата минута лъвовете проведоха офанзива и Мартин Минчев откри Алекс Колев, който съумя да отклони топката с глава, а тя попадна право в ръцете на Квеси Кавава.
 Снимка 658376
Източник:

В заключителните минути на мача африканският отбор натисна българския тим и се виждаше, че търсеше равенството на вяска цена само че тимът на Илиан Илиев устоя и записа първа победа от 16 месеца насам.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР