България има своето място на световната туристическа карта като целогодишна

...
България има своето място на световната туристическа карта като целогодишна
Коментари Харесай

Държавният глава даде старт на туристическият сезон в Несебър

България има своето място на международната туристическа карта като целогодишна дестинация и по тази причина би трябвало да обогатим визията на хората по света за нашата страна. Това съобщи президентът Румен Радев в Несебър, където под патронажа на президента бе открит летният туристически сезон за 2024 година В събитието, което се организира пред Портите на Старинен град Несебър, участваха служебният министър на туризма Евтим Милошев, кметът на Несебър Николай Димитров, както и ръководители на дипломатически представителства у нас.

„ Най-голямото благосъстояние на България са хората “, акцентира президентът като открои напъните на представителите на локалната власт и туристическия отрасъл у нас, които макар последните сложни години за целия свят, поставят големи старания България да отстоява своето име на първокласна и сигурна туристическа дестинация. Държавният глава уточни, че средата в туризма е мощно конкурентна и по тази причина страната следва да постави старания, с цел да бъдат оползотворени всички преимущества на страната ни като туристическа дестинация и да бъдат привлечени туристи от разнообразни страни с високо качество на услугите в бранша, което би асъдействало за родната стопанска система.

Държавният глава поздрави кмета на Несебър Николай Димитров за метода, по който наподобява градът и за грижите, които екипът на общината поставя, с цел да заема Несебър почтено място в листата на международното културно завещание на ЮНЕСКО. „ Едва ли има по-подходящо място за днешното събитие от несебърския бряг - тук съжителстват хилядолетната история на нашите земи с комфорта на модерните туристически услуги, великолепието на нашата природа с прословутото гостолюбие на локалните хора “, уточни Румен Радев.

Президентът се обърна към задграничните посетители и медии на събитието с апел да споделят със своите другари, сътрудници и публика, че са добре пристигнали в България, където могат да се насладят на незабравимо лято през 2024 година

В рамките на визитата си в Несебър президентът Радев прегледа Старинния град, посети църквите „ Йоан Алитургетос “ и „ Св. Стефан “ и участва на концерт на площад „ Месамбрия “ с осъществявания на локални сформира. Държавният глава бе придружаван от своята брачна половинка Десислава Радева.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР