България има европейска позиция в спора с . Ние защитаваме

...
България има европейска позиция в спора с . Ние защитаваме
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: България има проблем с човешките права в Северна Македония

България има европейска позиция в разногласието с. Ние пазиме човешки права и се борим против езика на омразата. Това съобщи пред БГНЕС Андрей Ковачев, евродепутат от Европейската национална партия.

Той акцентира, че на срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която се организира по самодейност на Словения, позицията на България по започването на договаряния на РСМ с Европейски Съюз би трябвало да се базира на Декларацията, призната от Народното събрание, и на Рамковата позиция, утвърдена от Министерски съвет.
 Ковачев към македонския вицепремиер: Лъжете най-безсрамно! Ковачев към македонския вицепремиер: Лъжете най-безсрамно!
Българският евродепутат Андрей Ковачев остро разкритикува държанието на македонския вицепремиер и министър по европейските въпроси Ник...

Ковачев съобщи, че изказванията на македонската страна, че нашата позиция не дава отговор на европейските полезности, са погрешни. „ Българската позиция във връзка с РСМ е европейска, тъй като тя пази европейските полезности – недискриминацията, толерантността и избягването на говора на омразата. Ние нямаме културно-исторически спор с РСМ, а имаме проблем с човешките права. Има хора, които намерено декларират своята българска историческа принадлежност и генезис “, сподели европейският народен представител.

„ Македонските жители, които са получили българско поданство по генезис, се тормозят това да стане обществено притежание, тъй като ще бъдат обект на обиди и дискриминация на работното място. Това е безусловно неприемливо. В РСМ няма нито един българин на висока държавна позиция или в медиите. Това демонстрира още един път, че в РСМ е рисково да заявиш българския си генезис “, безапелационен е Ковачев. Той остро осъди кощунствения акт на смяна на надгробни монументи, който е съпоставим с закононарушенията, осъществявани от комунистическия режим на Тито и на други тоталитарни режими като нацисткия и сталинисткия.

От срещата в Словения Ковачев не чака огромни позитивни резултати за европейската вероятност на всички страни от Западните Балкани, които желаят да се причислят. „ На нея още веднъж ще се каже, че Европейски Съюз застава зад разширението и че би трябвало да се положат повече старания, в това число посредством финансови стратегии. Не би трябвало да се не помни също по този начин, че пет страни не признават Косово, измежду тях е и Гърция. Европейски Съюз към момента държи жителите на Косово затворени. Няма безвизов режим с тях, което е скандално. Много приказваме, че желаеме да бъдем самостоятелен посредник в разговора Косово-Сърбия, само че не се отнасяме по един и същи метод към жителите на Косово, и тези на Сърбия “, акцентира Ковачев.

Той изрази страдание по отношение на думите на гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис, който преди дни съобщи, че надали не България стопира Западните Балкани, а в това време Атина не признава Косово. „ Ние 17 години не си позволихме да кажем на гърците сходни неща, когато те имаха много по-маловажен спор за името с РСМ, в сравнение с е нашият проблем с човешките права “, добави Ковачев.
 Ковачев: Мицкоски е първенец по антибългаризъм, работи като сърбоманските четници Ковачев: Мицкоски е първенец по антибългаризъм, работи като сърбоманските четници
„ Докато Зоран Заев, Стево Пендаровски и Никола Димитров обикалят европейските столици, оплаквайки се против България, Християн Миц...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР