България и Турция работят заедно по стратегически проекти и системи

...
България и Турция работят заедно по стратегически проекти и системи
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на БАИ изтъкна предимствата на българската икономика и възможностите за инвестиции на бизнес форум в Истанбул

България и Турция работят дружно по стратегически планове и системи за нововъведения, заяви през днешния ден изпълнителният шеф на Българската организация за вложения (БАИ) Богдан Богданов  на Международния бизнес и капиталов конгрес, проведен от организацията в Истанбул.

Той сподели, че днешният конгрес е един от поредност от събития, които организацията към Министерство на иновацииите и растежа провежда с представители на турския бизнес.

Богданов също се спря на данните за стокообмена сред двете страни и уточни, че консолидираните данни за 2022 година демонстрират, че Турция е в топ 5 на страните във връзка с българския експорт и в топ 3 що се отнася до вноса, а двете страни са удвоили стокообмена си. Турският бизнес в България е добре разпределен във всички райони на страната и има представители в разнообразни браншове – от промишленост до опазване на здравето. Над 2500 турски компании с над 70 индустриални съоръжения развиват активност в страната ни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР