България е рекордьор по поскъпване на месото в Европейския съюз,

...
България е рекордьор по поскъпване на месото в Европейския съюз,
Коментари Харесай

С колко поскъпва свинското до магазина

България е рекордьор по повишаване на месото в Европейския съюз, споделя европейската статистическа организация Евростат. През февруари у нас всички типове месо, без пилешкото, са поскъпнали с над осем % по отношение на същият месец на предходната година. В същото време животновъдите настояват, че изкупната цена се е намалила.

Българинът обича най-много свинско месо. А то освен не е поскъпнало, само че и съгласно данните на един от огромните свинекмоплекси в страната, се е търгувало на по-ниска цена.

Месото е поскъпнало най-вече у нас в границите на Европейски Съюз

" Разликата е надолу. Търгуваме с свине онлайн, там цената предходната година беше към 3.60 лв. за кг без Данък добавена стойност. Сега цената е към 3.40 лв.. Тоест разликата е 20 стотинки надолу. На трупно месо се продаваше за към 6.40-6.50 лв.. Сега отново е към 6 лв. ", твърди Вихрен Димитров, член на Управителния съвет на Асоциацията на свиневъдите в България пред Нова телевизия.

Цената от свинефермата до магазина не се е покачила. С ангажимента, че това важи единствено за комерсиалните обекти на свинекомплекса на Вихрен Димитров.
 istock istock
Аналогична била обстановката и с агнешкото месо. " Отбелязваме лек спад сред 3 до 5 % в изкупната цена на едро, която е сред 8 и 9 лв. без Данък добавена стойност от фермите на кг живо тегло. На дребно цените вървят сред 11 и 13 лв. за единични бройки ", показва Диян Тодоров, съпредседател на Национална овцевъдна и козевъдна асоциация.
 
На щандовете по магазините обаче обстановката била друга, споделят клиентите.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР