България е производител на електрическа енергия, България е износител. И

...
България е производител на електрическа енергия, България е износител. И
Коментари Харесай

Радев: България е производител на ток, българите няма да стоят на тъмно

България е производител на електрическа сила, България е експортьор. И българите няма да стоят на мрачно. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти по отношение на ограниченията, обсъждани от Европейския съюз, за преодоляване на инфлацията и ограничение на потреблението на ток и газ. Той добави, че до момента в който има служебно държавно управление, няма да има ограничаване на потреблението на ток. 

Той поздрави кабинета за поредните старания за преодоляване на инфлацията в страната. " Искам да поздравя държавното управление за поредните старания за преодоляване на инфлацията в страната. От нощес цената на бензина е под 3 лв.. Това е началото на един развой. Намаляването на цената на газа с 30% са действителни резултати, реализирани с старания и доста работа. Когато едно държавно управление работи в полза на бизнеса и хората – резултатите са налице ", съобщи президентът.

" В момента Европа се пробва да предотврати общественото напрежение през тази зима и да се подсигурява политическо успокоение за сметка на жертване на пазарните механизми чрез въвеждане на ограничения, които са ни познати от едно по-далечно минало и с големи обезщетения, които са с непредвидими последствия за пазара, за европейската икономика, за нейната конкурентоспособност ", каза Радев.

По думите му, главната задача на служебното държавно управление, не е да лимитира потреблението и производството, което е сигурен път към застоялост, а да търси най-евтините първични материали, без значение от кое място, и да дава най-хубавите условия за българския бизнес и жители. 

" Газпром " не е панацея, а една от опциите и те ни дължат доставка на газ, сподели още президентът. Той дефинира диалозите за газа като дълги и комплицирани. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР