Българите скриха 295 камери за шофьори с превишена скорост. На

...
Българите скриха 295 камери за шофьори с превишена скорост. На
Коментари Харесай

Къде скриха българите 295 камери за превишена скорост? Плашат с БГ Тол и съседите

Българите скриха 295 камери за водачи с превишена скорост. На прицел са и румънци, които идват в България или минават директно през страната, без да съблюдават законоустановената скорост, написа Newsweek.ro. 

Камерите на тол системата към този момент могат да засичат и скоростта на водачите. За задачата е създаден специфичен програмен продукт, изяснява обстановката румънската медия и предупреждава местните за солени санкции. 

Директорът на БГ Тол Георги Темелков сподели пред националната телевизия, че до четири месеца се чака да влязат в действие санкциите за водачи, хванати с превишена скорост от тол системата, продължава Newsweek.ro. 

" Предстоят законодателни промени в Закона за придвижване по пътищата. Мисля, че има консенсус измежду всички народни представители, тъй като въпросът е доста наболял и би трябвало да вървим към правоприлагане в тази посока ", изясни той. 

Обхватът на камерите е в цялата страна, 24 часа в денонощието. Засичането на скоростта е допустимо от въвеждането на системата за таксуване и България разполага с една от най-модерните системи в Европа, изясни Темелков. 

Системата за отчитане на междинна скорост е сертифицирана от Българския институт по метрология, допълват румънските сътрудници. 

" Фокус " напомня, че едни от най-редовните клиенти на курорта Банско по новогодишните празници са точно румънците. Всяка година още с настъпването на майските празници, та чак доникъде на септември, българските пътища и граничните контролно-пропускателни пунктове са цялостни с румънски коли, много от тях, минавайки пренос в посока Гърция. Но и над 75% от туристите в курортите по черноморските ни курорти също са румънци, отново съгласно румънските медии. Повечето от тях идват за ол инклузив услугите, на доста по-ниски цени спрямо Турция или в северната ни съседка. А предизвестията на медиите им в този момент да внимават със скоростта у нас освен с КАТ, само че и БГ Тол, са изцяло резонни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР