Българинът Радослав Росенов се класира за своя първи голям финал

...
Българинът Радослав Росенов се класира за своя първи голям финал
Коментари Харесай

Радослав Росенов и Хавиер Ибаниес ще спорят за златни медали на европейското по бокс, Ергюнал Себахтин и Ясен Радев останаха с бронз

Българинът Радослав Росенов се класира за своя първи огромен край в кариерата си при мъжете, откакто доближи до решителния дуел в категория до 60 кг на европейското състезание по бокс в Белград.

На полуфиналите в сръбската столица шесткратният ни първенец на Стария континент при подрастващите се оправи с коравия арменец Артур Сахакян с цялостно съдийско единогласие - 5:0 гласа.

Така Радослав Росенов ще има опцията да боксира за златния орден в неделя, когато негов противник ще бъде Всеволод Шумков от Русия.

На край в своята категория се класира и българският национал с квота за Париж 2024 Хавиер Ибаниес Диас. Натурализираният кубинец въобще не се качи на кръга при 57-килограмовите, откакто неговият противник Самюел Кистоюри от Франция се отдръпна заради травма. В борбата за купата в събота (27 април) Ибаниес ще се изправи против Едуард Савин (Русия).

По-рано във вечерната сесия Ергюнал Себахтин (48 кг) и Ясен Радев (54 кг) приключиха с бронзови медали, губейки в своите полуфинални конфликти.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР