Българинът Георги Мечкаров, бивш служител на Ситибанк, води дело срещу

...
Българинът Георги Мечкаров, бивш служител на Ситибанк, води дело срещу
Коментари Харесай

Страшен скандал! Шефка на нашенец в британска банка му казала "В България не се ли къпете?", Георги съди „Ситибанк“ за 2,75 милиона паунда!

Българинът Георги Мечкаров, някогашен чиновник на " Ситибанк ", води дело против работодателя, продължаващо към този момент две години и 9 месеца, обвинявайки го в расова дискриминация. Мечкаров твърди, че дискриминирането против източноевропейци е постоянно срещано събитие във Англия и че за първи път служащ от източноевропейски генезис е позволен до трудов арбитражен съд. Българинът декларира, че се е решил на този ход, с цел да покаже, че източноевропейците би трябвало да знаят правата си и че са предпазени от закона, заяви БНР.

Кулминацията на делото ще бъде от 13 до 17 ноември, когато ще се гледа в трудов арбитражен съд в Източен Лондон. Георги Мечкаров е бил вицепрезидент на отдел за транзакции с скъпи бумаги. Въпреки че е работил извънредно съзнателно по към 16 часа на ден и като експерт съвсем постоянно е бил оценен по най-високата канара, той упреква управлението в систематична дискриминация на расова основа. Обвиненията датират за интервала 2010-2013 година. В момента Георги Мечкаров е вицепрезидент на отдела за мениджмънт на кредитния риск в „ Морган Стенли “.

Той твърди, че от самото начало му е било изтъквано по разнообразни мотиви, че нещата не са толкоз елементарни като в България. Истинската рецесия настава през януари 2012 година, когато е намален, а на негово място е назначен рускоговорящ чиновник, за който банката декларирала, че „ има опит, преизпълнен вида кредитиране в бакалии, одобряван в Източна Европа “. Подложен на огромен стрес, Мечкаров продължава да работи, постоянно оставайки в офиса и през нощта. Той твърди, че е измършавял от 90 на 60 кг от престоя му в банката. Една заран откакто останал в офиса, негова началничка, минавайки около бюрото му споделила:

„ В България не се ли къпете? “. Мечкаров твърди още, че негово изобретение е било присвоено от управлението и то е направило всичко допустимо да се оттърве от него, съзирайки опасност за постовете си. „ Ситибанк “ отхвърля обвиняванията на българина, само че му е предложила сумата от 8 300 паунда казусът да се реши отвън съда, която той отхвърля. Сега Мечкаров съди банката за вреди на стойност 2,75 милиона паунда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР