Българинът Адриан Андреев отпадна на полуфиналите на турнира на клей

...
Българинът Адриан Андреев отпадна на полуфиналите на турнира на клей
Коментари Харесай

Андреев отпадна на полуфиналите на турнира по тенис от сериите Чалънджър в Генуа

Българинът Адриан Андреев отпадна на полуфиналите на шампионата на клей от сериите на " Чалънджър " в Генуа (Италия) с награден фонд от 134 920 $. Андреев претърпя проваляне от поставения под номер 2  Тиаго Монтейро (Бразилия) с 2:6, 4:6 за 88 минути. Срещата се игра през днешния ден, откакто през вчерашния ден беше отсрочена поради дъжд.

 

Монтейро, 66-и  в международната ранлиста, взе първия сет със серия от пет следващи гейма. Южноамериканецът поведе с 3:1 в доста по-равностойната втора част.  21-годишният софиянец имаше своя  късмет при 3:4 и сервис на противника, откакто поведе с 40:0 и пропусна общо пет благоприятни условия за връщане на пробива, само че не се възползва и в следствие бразилецът победи.

Андреев въпреки всичко си обезпечи 6380 евро и 45 точки за международната класация, в която заема 309-ото място сега. С положителното си показване в конкуренцията софиянецът ще прогресира рекордно в класацията на АТP и от на следващия ден за първи път ще влезе в първите 250.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР