Българи, румънци, сърби и украинци са основните участници в най-опасните

...
Българи, румънци, сърби и украинци са основните участници в най-опасните
Коментари Харесай

Европол: Българи са сред основните участници в най-опасните престъпни мрежи за трафик на хора в ЕС  


Българи, румънци, сърби и украинци са главните участници в най-опасните незаконни мрежи за трафик на хора в Европейски Съюз за трудова и полова употреба. Това сочат данните в отчет на Европол, показан през днешния ден.


Индия разруши незаконна група, примамвала мъже за работа в Русия, само че ги пращала на фронта в Украйна


18 са незаконните групи, които работят в 12 страни в Европа. Най-потърпевши са Франция и Германия. Като цяло в документа се отбелязва, че в Европейски Съюз работят 821 рискови незаконни мрежи, свързани с търговия с опиати, цигари, трафик на хора и изнудване. В структурата им влизат 25 000 членове от 112 националности. 86 на 100 незаконните организации имат и легален бизнес, най-често в строителството и хотелиерството, като по този начин перат пари.

Според изпълнителния шеф на Европол Катрин де Бол, направеният отчет е резултат от най-детайлното изследване на незаконните мрежи, правено в миналото от общността на европейските органи на реда.
„ Всички страни от Европейския съюз ни сътрудничиха и ни дадоха данни за това, което те считат за най-опасни престъпни организации. Отличаваме 821 дейни незаконни мрежи в Европа. Знаем кои са, по какъв начин са проведени и каква незаконна активност имат, с кого си сътрудничат и с кого враждуват. Можем да кажем, че отчетът изважда до момента невидимото на бял свят ”, сподели де Бол,цитиран от нова тв

Еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс посочи успеваемостта на ведомствата. „ Най-належащият въпрос, който дават обстоятелствата от отчета, е дали - освен нашите национални полицейски служби, само че и нашите правосъдни системи са задоволително мощни и добре екипирани, с цел да се вършат със опасността ”, сподели Рейндерс.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР