Балетист от Националния музикален театър може да бъде наказан, защото

...
Балетист от Националния музикален театър може да бъде наказан, защото
Коментари Харесай

Скандално! Балетист, излезе на сцената с медицинска маска, а сега го грози голяма беда

Балетист от Националния музикален спектакъл може да бъде осъден, тъй като се е появил с здравна маска на сцената, с цел да се защищити, до момента в който работи. Вследствие на това актьорът е бил привикан да даде писмени пояснения, заяви Нова тв.

Балетистът е Станислав Стефанов и случилото се датира от края на ноември, когато е изиграно едно от последните 2 представления на мюзикъла „ Цигулар на покрива “, преди останалите 3 да бъдат анулирани заради неспособност да се събере целият състав, оповестява „ “, базирайки се на източници от театъра.

„ Все още няма решение дали той ще бъде осъден.

По всеки сигнал за нарушаване се организира административна инспекция и в случай че се откри, че нарушаване в действителност има, следват съответните административни ограничения “, разяснява шефът на Музикалния спектакъл Марияна Арсенова, като посочи, че за този проблем й е алармирал режисьорът, който следи спектакъла.

„ Има строги правила по какъв начин се излиза на сцената “, сподели Арсенова по време на подготовката за идните коледни концерти в Оперетата. Марияна Арсенова съобщи и хора от театъра потвърдиха, че в техните ателиета още през март-април са ушити голямо количество специфични маски, даже с пайети, които подхождат на стила на костюмите за всеки театър. Станислав обаче е излязъл не с такава, а с здравна маска, което стъписало и тормозило публиката.

Стефанов е премиер-солист в Музикалния спектакъл повече от 20 години. Той е извънредно квалифициран, отличен балетист, само че е провокативен вид, споделиха източници на "Монитор ".

На подготовка за „ Фантомът на операта “ преди време да вземем за пример той вместо с костюм се появил с фланелка „ Локо Пд “. Като проява окачестви и директорката Арсенова тази му поява с бяла здравна маска.

Станислав Стефанов споделя, че желанието му да танцува е по-силно от всичко. Сега обаче било друго. И не поради попупразните редове пред сцената (и Оперетата играе пред 30% заети места максимум), а поради това, което се случва на нея.

„ За публиката театърът е едно от най-безопасните места сега. Спазва се изключителна дисциплинираност и ред – на влизане, на излизане. Но в това време за актьора не се повдига въобще въпросът по какъв начин ще се предпазваме ние “, акцентира балетистът от тв екрана.

За пръв път за защитни маски на сцената на Музикалния тетър, твърди Станислав, се заговорило на театър след края на изключителното състояние. „ Откриването на самия концерт – за нас, балета, беше валс.

Режисьорското виждане беше мъжете да бъдат с черни маски, дамите – с бели, които ни бяха предоставени от театъра. На наш въпрос би трябвало ли да ги махнем, те споделиха, че няма потребност да бъдем с маски за останалите танцови номера “, споделя той. Поставят маските за повторно през есента, на различен театър, само че още веднъж единствено за съответна сцена, твърди балетистът.

Следващият път я поставя в средата на ноември – по своя самодейност, по време нацяло зрелище и спазвайки министерската заповед, споделя Станислав.

„ Вече беше ясно, че заболелите от COVID-19 сътрудници ден след ден се усилват. До генерална подготовка всички бяхме с маски. Генералната подготовка значи театър без аудитория. Ние всички бяхме с костюми и нужния атрибут.

Докато не пристигна миг за театър. Зад кулисите внезапно забелязах, че всички бяха без маски. Отговорността ми към себе си, към фамилията, към обществото, ме накара да изляза с маска на сцената “, прибавя Станислав.

Проверката по случая към момента тече. Източници от театъра описаха, че предвид на ограниченията всички спектакли се показват с сведен състав на хор, балет и така нататък, с цел да има отдалеченост сред участниците.

Когато отдалеченост не може да се обезпечи, те са с маски, удостовери Арсенова. За бързи проби театърът нячмал средства. Още от април оркестърът е разграничен по групи с плексигласови загради посред им, а музикантите свирят с маски, като се изключи духовата секция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР