Баки Солак беше преизбран за общински председател на Движението за

...
Баки Солак беше преизбран за общински председател на Движението за
Коментари Харесай

Баки Солак без конкуренция, ще бъде общински лидер на ДПС във Ветово за рекорден 6-ти мандат

Баки Солак беше избран отново за общински ръководител на Движението за права и свободи във Ветово. Той беше и единствена кандидатура на днешната 12 постоянна Отчетно-изборна конференция. Солак, който заема поста от 2003 година, бе подсилен единомислещо за идващ мандат от всички 73 присъстващи делегати на форума.

" За мен това е на първо място отговорност. Ще разгадавам на локалните препоръки, женските сдружения и младежките структури с цел да продължим да работим сполучливо във Ветово. Разбира се и на общинската администрация. Благодаря за доверието, ще продължа да работя както до в този момент ", съобщи Баки Солак, незабавно след гласуването.

" Евроизборите ще бъдат тест за това дали достижението на Движение за права и свободи е стабилно. Очаквам от вас цялостна готовност за Евроизборите, на които се надявам да покажем, че резултатът от локалните избори не е инцидентен ", съобщи пък кметът доктор Мехмед Мехмед.

" Ветово е образец по какъв начин нещата се случват, когато Движение за права и свободи ръководи. Новото начало на Движение за права и свободи е ориентирано към хората. Освен повишение на виталния стандарт на хората, Движение за права и свободи ще работи интензивно за общините и бизнеса, което стана ясно и от новия бюджет на страната. Първото тестване за нас са европейските избори, дилемите ни са ясни, би трябвало да бъдем втора политическа мощ и да имаме 4 евродепутати ", безапелационна бе и Ализан Яхова.

Баки Солак регистрира един сложен, само че въпреки всичко сполучлив мандат. Структурите на Движение за права и свободи в общината са в добра кондиция. Има и новоучредената конструкция в село Кривня. На последните локални избори Движението съумя още веднъж да завоюва кметското място, както и да има квалифицирано болшинство в Общинския съвет-13 от общо 17 общински съветници.

Айдоан Джелил беше номиниран за регионален ръководител на конференцията. Той е бил номиниран на всички локални събрания във Ветово, разясни Баки Солак. Д-р Джевдет Чакъров и Делян Пеевски бяха номинирани за съпредседатели на Националния съвет на Движение за права и свободи.

Гости на конференцията бяха националният представител Ализан Яхова, някогашният народен представител Бюрхан Абазов, регионалният ръководител Дауд Ибрям и кмета на Ветово доктор Мехмед Мехмед.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР