Бъбреците са изключително важен орган в човешкия организъм, тъй като

...
Бъбреците са изключително важен орган в човешкия организъм, тъй като
Коментари Харесай

8 симптома които издават, че бъбреците ви не работят добре и трябва да вземете мерки, докато не е станало късно

Бъбреците са извънредно значим орган в човешкия организъм, защото те филтрират до 150 литра кръв на ден, помагайки за премахване на непотребната течност и отрови и регулирайки равнището на електролитите и на металните йони в кръвта.
Освен това бъбреците са виновни за произвеждането на хормона еритропоетин, който взе участие в произвеждането на алените кръвни телца.
Недостигът на този хормон води до хронична отмалялост и анемия.

ДРУГИ ВЪНШНИ ПРИЗНАЦИ, ЧЕ БЪБРЕЦИТЕ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) НЕ ФУНКЦИОНИРАТ ПРАВИЛНО СА: ПОДУВАНЕ И ОТОК НА КРАЙНИЦИТЕ – ОСОБЕНО ДА КРАКАТА;
потъмняване, избледняване и/или постоянно уриниране нощно време; кожни обриви или суха кожа; респираторни проблеми, виене на свят и/или неприятна централизация, заради дефицит на О2 в тялото; железен усет в устата и /или неприятен вкус и най-накрая – болежка в лумбалната област и/или в горната част на гърба. Ако сте забелязали някои от тези симтоми, потърсете неотложно лекарска консултация, тъй като по-сериозното лекувате на повредените бъбреци е комплицирано! Профилактично – пийте минимум 2 литра течности – най-вече вода – на ден и яжте храни с високо наличие на антиоксиданти!

Още няколко съвета: При недоволства от страна на бъбреците или пикочните пътища по традиция се употребяват билки, които имат противовъзпалително, антибактериално, спазмолитично и мочегонно деяние, написа puls.bg.
Практика е да се ползват, защото болесттите на отделителната система са упорити и изискват профилактиране. В огромната си част те се дължат на инфекциозен развой след зараза в уринарния тракт, който се характеризира с дълготрайно протичане. Това от своя страна е обвързвано с затруднения като нарушавания във функционалностите на бъбреците.

Въпреки че има доста билки, които могат да се употребяват при инфекции на бъбреците и пикочните пътища, експертите избират някои избрани растения – мечо грозде (Arctostáphylos), полски хвощ (Equisetum arvense), алена боровинка (Vaccínium vítis-idaéa) и ортосифон (Orthosiphon stamineus). За предпочитане е да не се ползват повече от две в композиция, защото е допустимо да зародят неприятни странични резултати от дублирането на свойствата им.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР