Аз бях казал в едно интервю, че имам намерение да

...
Аз бях казал в едно интервю, че имам намерение да
Коментари Харесай

Шефът на Пирогов: Получих политическа подкрепа, което поблазни моето его

" Аз бях споделил в едно изявление, че имам желание да не се кандидатирам. Това беше много обратно във времето. Но на фона на това, което се получи и въз основата на желанието на една огромна част от личния състав на " Пирогов ", които пристигнаха персонално и обявиха поддръжката си и желанието им аз да се кандидатирам, аз не мога да излъжа упованията на тези хора и по този начин или другояче ще си подам документите и ще вземам участие в това съревнование ",  съобщи доктор Димитров пред 

Той посочи, че го назовава " съревнование, тъй като то е отворено за всички, които имат предпочитание да се кандидатират ".

" Така, че какъв ще бъде резултатът - това е конкурс ", добави Димитров.

Според сегашния началник на " Пирогов " болничното заведение към този миг се е " успокоила " и е траяла да се развива по верния метод.

" И работата да се развива и да надграждаме това, което е и това демонстрират резултатите. През това време излязоха и всички инспекции с всички нелепи обвинявания от страна на предния министър против " Пирогов " и персонално против мен за злоупотреби, което за мен е най-важно. Аз съм човек, който има вяра в правовата страна и считам, че хората би трябвало да приказват и единствено с документи и с обстоятелства ", сподели шефът на " Пирогов ".

Той уточни, че постоянно когато гостува в " Денят стартира " показва документи и не си разрешава персонални оценки и нападки.

На въпроса дали е имало политически напън или поддръжка, доктор Валентин Димитров отговори по този начин:

" Аз не мога да кажа дали е имало политически напън, тъй като аз не членувам в нито една партия. Аз не съм декларирал принадлежност към нито една партийна организация. Като мислене съм десен човек. Аз не го укривам. Ако бях политическо лице бих заподозрял политически напън ".

Той беше безапелационен, че е получил политическа поддръжка, " и аз мен беше доста по този начин блазнещо моето лично его, тъй като я получих без да съм я потърсил ". Получил я е от доста политически обединения, тъй като, съгласно него, те са оценили в каква посока се развива " Пирогов ".

Шефът на " Пирогов " беше безапелационен и за това, че е политически безпристрастен: " Да. Да. Няма да ме видите в нито една листа. Няма да ме видите на нито един протест. Няма да ме чуете да прогласявам гласувайте за този или за оня ".

Той добави, че на него му се обаждат политици, жители и симпатизанти от всички партии по отношение на тяхното персонално здраве или здравето на техни близки, което по думите му е нещо обикновено.

" Българското опазване на здравето е с най-бърз достъп. Няма значение дали той е регламентиран или е въз основата на познанства или другарства. България е една дребна страна, в която всички се познаваме ", сподели доктор Валентин Димитров и даде образци за това какъв брой се чака в лечебните заведения по света:

" В Швейцария тебе те посреща парамедик и се занимава с тебе. Ти контакт с лекаря-специализант, не със експерт, имаш тъкмо сред 3 и 7 минути, в които той ти изяснява, че може да те обезболи или да те одобряват за интервенция ".

" Постоянно приказваме за промяна. Реформи се вършат, когато се сменя цялостния строй, тъй като системата на опазване на здравето е част от цялостната организация на нашето общество ", добави още шефът на " Пирогов ".

В момента " Пирогов " е на облага, стана ясно от коментара му. Според него това е поради лекарите и мениджмънт. Със 7% е увеличена заплатата на лекарите, а на сестрите и санитарите - с 13%.

Недостигът на медицински сестри е систематичен, счита шефът на " Пирогов ", само че номадството на личен състав не взема решение проблемите на опазването на здравето.

Пирогов е стожер на опазването на здравето, безапелационен е той. 60 милиона лв. са нужни на болничното заведение, с цел да придобие европейски тип . 251 000 души са минали през " Пирогов " през 2023 година Над 81 000 деца са минали през лечебното заведение, от тях 7000 са незабавни пациенти.

За Националната детска болница Валентин Димитров уточни, че фрагментите вършат едни лечебно заведение.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР