Айнтрахт (Франкфурт) и Борусия (Мьонхенгладбах) направиха зрелищно 3:3 в мач

...
Айнтрахт (Франкфурт) и Борусия (Мьонхенгладбах) направиха зрелищно 3:3 в мач
Коментари Харесай

Борусия се спаси по драматичен начин във Франкфурт

Айнтрахт (Франкфурт) и Борусия (Мьонхенгладбах) направиха зрелищно 3:3 в мач от 12-ия кръг на Бундеслигата. Ларс Щиндъл осъществя хеттрик за гостите, които губеха с 1:3 до 90-ата минута, само че съумяха да избегнат загубата. По този метод те се изкачиха на 6-о място в класирането, а Айнтрахт е 9-и, само че няма победа от 3 октомври.

Началото беше по-добро за гостите и Матиас Гинтер стреля около гредата от комфортна позиция. В!4-ата минута Борусия получи директен свободен удар наоколо до наказателното поле и Ларс Щиндъл прати топката в мрежата с петото си попадение през сезона.

Този гол накара футболистите на Айнтрахт да заиграят доста по-агресивно и единствено за десетина минути те иззцяло обърнаха нещата в своя изгода. Андре Силва изравни от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Щефан Лайнер. Португалецът изведе домакините напред след композиция с Аймен Баркок, а след това двамата си размениха функциите и Силва асистира на Баркок за 3:1.

Още на почивката наставникът на Борусия Марко Розе предприе две смени, като пусна Денис Закария и Валентино Лазаро на местата на Ласло Бенес и Ханес Волф. Гостите се постараха да са по-активни по фланговете, само че отбраната на Айнтрахт не позволи да се стигне до съвсем никакви рискови центрирания.

В 64-ата минута Амин Юнес можеше да забие четвърти гол за домакините, само че пропусна. Четвърт час преди края реферът Бенямин Кортус даде дузпа за Айнтрахт, само че откакто прегледа обстановката с ВАР, промени решението си на фаул отвън наказателното поле.

Тимът от Франкфурт приключи мача с човек по-малко. В 81-ата минута Давид Абрахам фаулира набралия скорост Брийл Емболо и това му донесе втори жълт картон. Самият Емболо избута жестоко противника си и също трябваше да бъде изпъден, само че се размина единствено с публично предизвестие.

Борусия понижи в последните секунди на постоянното време с нов гол на Щиндъл, този път от дузпа. Нарушението в наказателното поле беше на Аймен Баркок. Домакините се огънаха и бяха осъдени в 96-ата минута. Тогава Щиндъл стреля с глава, Кевин Трап избави, само че при добавката Щиндъл оформи хеттрика си и донесе равенството на " жребчетата ".

Бундеслига 12 кръг, вторник 15 декември  Айнтрахт Франкфурт 3:3краен резулат  Борусия Мьонхенгладбах
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР