Австрийската компания Borealis приключи с придобиването на българската Integra Plastics,

...
Австрийската компания Borealis приключи с придобиването на българската Integra Plastics,
Коментари Харесай

Дъщерна компания на OMV придоби завода за рециклиране Integra Plastics в Елин Пелин

Австрийската компания Borealis завърши с придобиването на българската Integra Plastics, досега притежател на завода за преработване в Елин Пелин, оповестява SeeNews, цитирайки изказване на сдружението. Базираната във Виена компания за профилирани химикали Borealis AG е дъщерно сдружение с мажоритарен дял на австрийския нефтен и газов колос OMV. 

" Придобиването укрепва портфолиото на Borealis, състоящо се от съвременни механични рециклати, добавяйки над 20 000 тона годишен потенциал за преработване и позволявайки на компанията да отговори на възходящото търсене на клиенти за по-устойчиви решения ", се споделя в изказване на австрийската компания. Засега финансовите параметри на придобиването не са разкрити.
 Германската Eberspächer продаде новопостроения си цех в Русе на австрийската GG Group
Германската Eberspächer продаде преди малко издигнатия си цех в Русе

Във фабриката работят 100 души

Опитът и потенциалът на Integra Plastics в усъвършенстваното механично преработване, съчетани с ноу-хау и водачество в нововъведенията на австрийската компания ще допринесат за напредъка на кръговата стопанска система в пластмасовата промишленост. Освен това, придобиването отразява уговорката на Borealis за ускорение на прехода към същинска кръгова стопанска система, разясняват още от сдружението. 

Integra Plastics ръководи модернизиран цех за механично преработване в Елин Пелин, издигнат през 2019 година. Той е с годишен индустриален потенциал над 20 000 тона.

OMV има 75% от Borealis, а Националната петролна компания на Абу Даби държи остатъка. Borealis, която генерира чиста облага от 216 милиона евро през 2023 година, има над 6000 чиновници и обслужва клиенти в към 120 страни.
 Австрийската компания Borealis придобива завода за преработване в Елин Пелин
Австрийска компания придобива завода за преработване " Интегра Пластикс " в Елин Пелин

Компанията ще добави над 20 000 тона потенциал за преработване със сделката
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР