Австриецът Щефан Крафт направи невероятен втори опит в Енгелберг днес,

...
Австриецът Щефан Крафт направи невероятен втори опит в Енгелберг днес,
Коментари Харесай

Крафт триумфира в Енгелберг, Зографски отпадна

Австриецът Щефан Крафт направи необикновен втори опит в Енгелберг през днешния ден, като скочи цели 142 метра в надпреварата от огромната шанца от Световната купа по ски-скок. Общият му резултат е 327,9 точки, откакто в първия скок даде 135.0 метра.

Друг австриец – Ян Хьорл, който водеше след първите скокове, също се показа обичайно и скочи 139.0 метра. Но неговият резултат от 323.9 точки след 141.0 метра в първия скок му стигнаха единствено за второто място, с цел да обезпечи на Австрия първите две позиции през днешния ден. Сензационният победител от през вчерашния ден Пиюс Пашке от Германия остана на третата позиция, постигайки резултат от 320.1 точки (141.0 метра, 140.0 метра).

По този метод Щефан Крафт завоюва генералната подготовка за Турнира на четирите шанци, който стартира на 29 декември в Оберстдорф.

Любопитното е, че в последните 21 години осем пъти в Шанците е триумфирал скачачът, който побеждава в Енгелберг.

Днес трилърът беше явен още в първия кръг. Седем скачачи бяха на седем точки един от различен. Зад водача Ян Хьорл (Австрия) на втора до четвърта позиция дебнеха Карл Гайгер (139,5 м), Пиус Пашке (141 м) и Андреас Велингер (136 м). Надежди за победа имаха още Щефан Крафт (Австрия), Грегор Дешванден (Швейцария) и Мариус Линдвик (Норвегия).

Финалът беше в действителност трогателен, откакто Линдвик сбърка и отпадна от сметките. Грегор Дешванден поведе за наслада на почитателите на домакините. Но въпреки и тръгнал от 5-ото място, Крафт направи 142.0 метра и взе успеха през днешния ден.

Българинът Владимир Зографски отрадна след първите скокове на старта от Световната купа по ски-скок в Енгелберг (Швейцария). Зографски преодоля квалификациите час преди същинските скокове с резултат от 119.5 метра, което го подреди на 38-о място – задоволително, с цел да продължи в същинската част на надпреварата.

При първите опити обаче самоковецът скочи 125.0 метра, което дружно с оценката за жанр му донесе 124.7 точки. Останал на 45-о място след първите скокове той нямаше по какъв начин да се класира за решаващите опити.

Крафт води и в генералното класиране с 669 точки, пред Андреас Велингер (Германия), който през днешния ден остана на 5-а позиция, с 447. Пашке е 3-и с 443. В класирането за Световната купа Зографски има 54 точки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР