Австралийският премиер Антъни Албанезе и индонезийският президент Джоко Видодо направиха

...
Австралийският премиер Антъни Албанезе и индонезийският президент Джоко Видодо направиха
Коментари Харесай

Лидерите на Австралия и Индонезия се разходиха с велосипеди из Джакарта

Австралийският министър председател Антъни Албанезе и индонезийският президент Джоко Видодо направиха през днешния ден разходка с колела в символ на близко другарство, преди диалозите си в индонезийския президентски замък. Това става в миг, когато Канбера желае да укрепи връзките си с Азиатско-тихоокеанския район, съобщи Франс прес.

Новият австралийски водач означи значимостта на двустранните връзки и удостовери, че ще дойде на срещата на върха на Г-20 през ноември, проведена от Индонезия, макар запасите на предшественика си Скот Морисън. Според Морисън поканата към Владимир Путин да седне на една маса със международните водачи отива " прекомерно надалеч ".

" Отношенията ни с Индонезия са едни от най-важните за нас. Свързани сме освен географски, само че и посредством съзнателен избор ", означи на конференция австралийският министър председател.

" Отношенията ни са в допълнение укрепени от стратегическите и икономическите ползи, които споделяме ", добави той.

От встъпването си в служба новото лейбъристко държавно управление в Австралия се впусна в дипломатическа атака да противодейства на възходящото въздействие на Китай в района, показва Агенция Франс Прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР