Австралийските власти обвиниха земевладелец и две компании в повече от

...
Австралийските власти обвиниха земевладелец и две компании в повече от
Коментари Харесай

Стотици обвинения повдигнати в Австралия за избиване на коали

Австралийските управляващи упрекнаха земевладелец и две компании допълнително от 250 случая на свирепост към животни поради гибелта на десетки коали по време на интервенция по почистване предходната година. Това съобщи CNN.

Според изказването на Регулаторния орган за запазване на природата на щата Виктория през февруари 2020 година в ферма за дървесина в Кейп Бриджуотър, на към 377 км югозападно от Мелбърн, са открити 21 мъртви коали и още десетки ранени. Налага се евтаназия на 49 от животните.

Срещу локалния земевладелец и фирмите са повдигнати голям брой обвинявания, в това число за свирепост към животни и причиняване на съдбовни пострадвания. Максималната глоба за единствено за едно обвиняване за свирепост към животни е близо 78 000 $ за дружество и повече от 32 000 $ или 12 месеца затвор за физическо лице.

В свое изказване природозащитната група " Приятели на Земята - Австралия " назовава случая " всеобщо изтребване на коали " и прибавя, че е разтревожена, че " сходно неразумно заличаване продължава да се случва в плантационната промишленост в щата Виктория ".

Коалите са предпазен тип в Австралия, само че са изправени пред редица закани за оцеляването си. Популацията им претърпя съществени загуби по време на пагубните пожари през 2019 година, които унищожиха над 48 000 кв. км земя единствено в щата Нов Южен Уелс. По данни на Световния фонд за дивата природа , изгубили са местообитанията си или са потърпевши от пламъците.
 Австралия: Обречени ли са коалите?
Австралия: Обречени ли са коалите?

Пожарите може да са умъртвили 10 000 коали...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР