Аурубис“ инвестира 800 млн. лв. в медодобивния завод в ПирдопАурубис

...
Аурубис“ инвестира 800 млн. лв. в медодобивния завод в ПирдопАурубис
Коментари Харесай

Вечерни новини: 800 млн. лв. инвестиции край Пирдоп; Lidl с първи аутлет в България

„ Аурубис “ влага 800 млн. лева в медодобивния цех в Пирдоп
„ Аурубис България “ – възнамерява инвестиция на стойност 800 млн. лева в медодобивния си цех край Пирдоп и Златица в идващите четири години. Част от огромните планове, които немската медодобивна компания планира, са разширение на рафинерията за катодна мед и построяването на два нови фотоволтаични парка.
КЕВР санкции АЕЦ „ Козлодуй “ с 600 хиляди лева
Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) е глобила АЕЦ „ Козлодуй “ с 604 хиляди лева за неразрешено потребление (търговия) с вътрешна информация. Регулаторът оповестява, че сдружението е глобено в нарушаване на възбрана по Регламент на Европейски Съюз по отношение на интегритета и прозрачността на пазара за търговия на едро с сила (REMIT).
Lidl отваря първия си аутлет за облекла и артикули за дома
Първият аутлет магазин на Lidl ще бъде в столичния квартал „ Люлин “. Селекцията от продуктите в магазина ще се разграничава от останалите обекти на марката, като приоритетно ще се оферират нехранителни артикули с до 70% понижение. Все отново ще участват и регулярните хранителни и нехранителни артикули, прецизираха от компанията за Economic.bg.
Предизборно: Политическа партия предлага обединен стандарт за екопътеките
Да се вкара обединен стандарт за екопътеките в България. Това предлага група народни представители от политическа партия „ Продължаваме промяната “ с промени в Закона за туризма. В претекстовете се показва, че по този метод ще се усъвършенства свързаността на курортитe и ще се даде опция за развиване на различни туристически форми, като велосипеден и конен туризъм.
АЯР разреши на АЕЦ „ Козлодуй “ да работи с американско гориво
Няколко седмици преди упования планов ремонт на 5-ти блок на АЕЦ „ Козлодуй “, по време на който реакторът за първи път ще бъде зареден с друго от съветското нуклеарно гориво, Агенцията за нуклеарно контролиране (АЯР) издаде лиценз за потребление на американско.
Бъдещето е на финансовите принадлежности
Фондът на фондовете се пробва да излезе от грантовата тактика, т.е. даването на безплатна финансова помощ. По-икономически устойчивите разновидности за финансовите принадлежности. Все повече ще чувате за тях, защото грантовете понижават. В идващия програмен интервал ще са още по-малко.
Дигитални науки и зелени технологии: Как платформата „ Буки.bg “ поддържа българските учебни заведения
От 2011 година насам „ Училищна Телерик Академия “ организира школи по програмиране и цифрови науки в страната, като всяка година академията успява да обезпечи на 2000 – 3000 деца гратис образование. В просветителната система обаче има над 700 хиляди възпитаници, по тази причина екипът на академията стартира да мисли в посока по какъв начин да направи налични основаните от тях стратегии за повече деца в България.
Българската „ Телелинк “ договаря за придобивания в Словения и Румъния
Българската софтуерна компания „ Телелинк Бизнес Сървисис Груп “ (ТБС Груп) продължава интензивно да се уголемява в района, само че и все по-смело да гледa оттатък познатия небосвод. През последните години тя се утвърди като един от разпознаваемите систематични интегратори в Югоизточна Европа.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР