Аурубис България“ АД осигурява 2.25 млн. лв. за дейности в

...
Аурубис България“ АД осигурява 2.25 млн. лв. за дейности в
Коментари Харесай

„Аурубис“ ще инвестира още 2.25 млн. лв. в Пирдоп, Златица и Антон

„ Аурубис България “ АД обезпечава 2.25 млн. лева за действия в поддръжка на развиването на Пирдоп, Златица и Антон. Средствата ще бъдат вложени като част от новите партньорски стратегии с трите общини в Средногорието. Компанията подписа рамкови съглашения на стойност от по 1 млн. лева с общините Пирдоп и Златица и 250 хиляди лева с община Антон.

Срокът за осъществяване на плановете в Пирдоп и Златица е година и половина – до септември 2025 година, а в община Антон – до септември 2027 година Приоритети в стратегиите са образованието, културата, обществените действия и здравословния метод на живот.

Осигуряват се средства за възстановяване на изискванията за обучение в учебните заведения „ Саво Савов “ и „ Тодор Влайков “ в Пирдоп, „ Св. Паисий Хилендарски “ и професионалната гимназия в Златица, детските градини в Пирдоп, Златица и Душанци, за обществени стипендии и столово хранене на възпитаници в Златица. Продължава поддръжката за лекарските кабинети в селата Карлиево, Църквище и Петрич и медицинските центрове в Пирдоп и Златица. Извън обсега на стратегиите компанията подкрепя МБАЛ-Пирдоп.



Предвидено е построяването на нови детски площадки в Антон, Душанци и Пирдоп, на енергийно дейно улично осветяване в Антон и система за видеонаблюдение в Душанци. Осигурен е бюджет за читалищата в Пирдоп, Златица, Душанци, Петрич, Църквище и Карлиево. Компанията продължава и с обичайна си поддръжка за културни начинания, спортни действия, самодейни сформира и обществени клубове в района.

Споразуменията бяха подписани сред кметовете на Пирдоп - Ангел Геров, Златица - Любомир Цветков, Антон - Андрей Симов и Тим Курт - изпълнителен шеф на „ Аурубис България “ и Ивайло Георгиев - началник Устойчивост и връзки с институциите в компанията.



Създаваме положителни неща, когато сме обединени. С стратегиите за партньорство се основават условия за пълностоен живот тук “, сподели Тим Курт.

Сътрудничеството с трите общини в Средногорието е част от дълготрайната политика за стабилно развиване на района. Партньорските стратегии са рамкови съглашения, които задават главните цели и се реализират в духа на бистрота.

„ Аурубис България “ АД, част от Групата „ Аурубис “, стопанисва медодобивния цех до Пирдоп и Златица и е най-големия експортьор и вносител на България. Основната активност е преправянето на медни концентрати, произвеждане на рафинирана (катодна) мед, на медни аноди и вторични артикули като сярна киселина и стоманен силикат.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР