ационалът на Бенин Оливие Вердон, който е собственост на испанския

...
ационалът на Бенин Оливие Вердон, който е собственост на испанския
Коментари Харесай

"Лудогорец" с ново попълнение, отборът привлече национал на Бенин

ационалът на Бенин Оливие Вердон, който е благосъстоятелност на испанския „ Алавес”, е следващото ново попълнение на „ Лудогорец”.

В петък централният бранител мина сполучливо медицинските прегледи и функционалните проучвания, след което подписа персоналните си условия. Вердон, който има френски паспорт, ще играе в „ Лудогорец” чартърен за 1 година с закрепена алтернатива за закупуване. Той ще бъде показан пред българските медии идния четвъртък (10 септември) на стадион „ Хювефарма Арена”.

За последно Оливие Вердон бе преотстъпен от „ Алавес” на ФК „ Ойпен”. С екипа на елитния белгийски отбор предишния сезон бранителят записа 22 мача в шампионата и 2 за купата на страната. Преди да премине в испанския клуб от град Виктория година по-рано, бранителят е бил част от „ Сошо” и „ Бордо”, а по-рано и от „ Ангулем”, на който е младеж.

Оливие Вердон има и 20 мача за мъжкия народен тим на Бенин.

„ Първите ми усещания от „ Лудогорец” са страхотни. Знам, че пристигам в най-силния и най-добре проведения клуб в България. Надявам се, че ще заслужа мястото си в състава и ще оказа помощ на тима да реализира задачите си”, съобщи 24-годишният защитник.

Вердон е петият нов футболист на „ Лудогорец” този сезон. Преди него деветкратният първенец притегли бразилеца Алекс Сантана, испанеца Ихинио Марин, ганаеца Бернард Текпетей и нидерландеца от ганайски генезис Елвис Ману.

ВИЗИТКА

Оливие Жак Вердон
Роден на 5 октомври 1995 година в Кламар, Франция
Ръст: 191 см.
Юноша на Ангулем

КАРИЕРА

2014-16 „ Ангулем” 32/2

2016-18 „ Бордо” „ Б “ 37/4

2017-18 „ Бордо” 1/0

2018-19 „ Сошо” 30/2

2019-20 „ Алавес” 0/0

2019-20 „ Юпен” (под наем) 22/0

За националния отбор на Бенин: 20/0
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР