Атонският монах пианист Авел ще посвети концерта си днес във

...
Атонският монах пианист Авел ще посвети концерта си днес във
Коментари Харесай

Атонският монах пианист Авел ще посвети концерта си на памемта на патриарх Неофит

Атонският духовник пианист Авел ще посвети концерта си през днешния ден във Варна на паметта на умрелия патриарх Неофит. Изпълненията ще стартират с едноминутно безмълвие.

Той ще показа своята солова стратегия с говорещото заглавие „ Душата знае ”.

Монах Авел в гимназията е математик и пианист, младият Щулкин приключва Санктпетербургската държавна консерватория „ Николай Андреевич Римски-Корсаков ". Вместо, обаче, да гастролира по международните подиуми и да се радва на звездна популярност и любовта на публиката, избира напълно друг път... Посвещава се на Бог в аскетично усамотение.

Следват седем години в Светогорския манастир " Дохиар ", през пет от които е и строителен служащ на новоизграждащ се девически манастир в Сухо, Гърция, под духовното управление на популярния дъртак архимандрит Григорий - проникновен светогорски свещеник в продължение на близо половин век. Отношенията им са запечатани в документалната лента " Къде си, Адам? ", продуцирана от протодякон Александър Плиска. Където " Адам " в действителност е пиано...

Следват нови пет години в " Северния Атон " - съветския феодален Валаамски манастир на най-голямото европейско езеро Ладога. От този нравствен оазис стартира и дейната концертна активност на духовник Авел. За да популяризира Бог посредством виртуозните си пръсти и да насажда любовта в човешките сърца. Монахът мълчи, само че музиката приказва.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР