Атлетик (Билбао) се класира на финал за Купата на Краля

...
Атлетик (Билбао) се класира на финал за Купата на Краля
Коментари Харесай

40 години след последния трофей: 4:0 прати Баските лъвове на финал №40

Атлетик (Билбао) се класира на край за Купата на Краля и мечтае за първи трофей от шампионата от тъкмо 40 години насам.

Класирането на край се случи по-изключително безапелационен метод, с победа от 3:0 в реванша против Атлетико (Мадрид) и общо резултат 4:0 от двата мача.

Така Атлетик, който е вторият най-успешен отбор в шампионата, се класира за своя край №40. Баските имат 23 трофея, само че последният от тях пристигна едвам преди 40 години - през 1984-а.

От оня мач против Барселона преди 40 години последваха още шест финала, пет от които в последните 15 години, само че всички те бяха изгубени от баския отбор.

Всичко на реванша на " Сан Мамес " бе решено през първата част от братята Уилямс. След задатък от 1:0 от първия мач, още в 13-ата минута Атлетик поведе и в реванша.

Нико Уилямс асистира на по-големия си брат Иняки за, а в края на полувремето Иняки върна жеста на Нико. Двамата си размениха ролиите на помощник и голмайстор за второто попадение, като при към този момент общ резултат от 3:0 особена конспирация нямаше.

Гурусета повиши на 3:0 на " Сан Мамес " в 61-ата минута, като по този метод с общ резултат 4:0, Атлетик справедливо отиде на край.

Той ще се организира на 6 април в Севиля, като противник на баските ще е тимът на Майорка, който от своя страна към този момент 21 години чака нов трофей от конкуренцията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР