"Атаките близо до летището в Кабул показват високата заплаха от

...
"Атаките близо до летището в Кабул показват високата заплаха от
Коментари Харесай

Маас: Ситуацията в Афганистан заплашва със засилване на международния тероризъм

"Атаките покрай летището в Кабул демонстрират високата опасност от усилване на интернационалния тероризъм, тъй че е належащо да се обезпечи поддръжка на Афганистан, с цел да се попречи на Ислямска страна и други групи да запълнят вакуума, зародил в страната " съобщи немският външен министър Хайко Маас преди началото на обиколката, в границите на която ще посети Турция, Узбекистан, Таджикистан, Пакистан и Катар.

"Терористичните офанзиви на летището в Кабул ни демонстрират какъв брой огромна е заплахата интернационалният тероризъм още веднъж да укрепи позициите си. Появи се военно-политически вакуум, където ИД и други терористи в този момент се втурват с ужасяваща скорост ", сподели той.

Маас уточни, че към момента има доста хора в Афганистан, които чакат да изоставен страната. "Ситуацията е извънредно нестабилна и рискова ", съобщи министърът.

"Не единствено афганистанците, само че и прилежащите страни са изправени пред провокации вследствие на това развиване на събитията, които мъчно могат да бъдат преодолени сами. Пътувам до района, с цел да изясня, че напъните на Германия не свършват със завършването на военната евакуационна задача ", увери Маас.

Министърът назова възобновяване на употребата на летището в Кабул за цивилен самолети една от дилемите на интернационалната общественост.

"И това включва и координирана интернационална политика по отношение на придвижването на талибаните. В наш личен интерес е да не допуснем колапса в Афганистан да дестабилизира целия район ", акцентира немският министър, представен от БГНЕС.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР