Астрономи от международен екип са събрали и обработили наблюдения на

...
Астрономи от международен екип са събрали и обработили наблюдения на
Коментари Харесай

Астрономи наблюдават променящата се атмосфера на екзопланетата WASP-121b с телескопа Хъбъл

Астрономи от интернационален екип са събрали и обработили наблюдения на екзопланетата WASP-121b, направени от телескопа " Хъбъл " през 2016 година, 2018 година и 2019 година, заяви пресслужбата на Европейската галактическа организация (ЕКА).

Базата данни от телескопа на американската галактическа организация НАСА и на ЕКА е дал опция на експертите освен да проучват атмосферата на WASP-121b, само че и да сравнят положението на атмосферата на екзопланетата няколко години.

Астрономите са разкрили ясни доказателства, че има вариации с течение на времето. С помощта на комплицирани техники за моделиране те демонстрират, че тези вариации могат да бъдат обяснени с особеностите на времето в атмосферата на екзопланетата, написа Българска телеграфна агенция. WASP-121b е екзопланета, която обикаля за 30 часа към звезда на към 880 светлинни години от Земята. Екзопланетата е ситуирана много покрай звездата, което значи, че обърното й към нея полукълбо е доста горещо, с температури над 2700 градуса по Целзий.

Времето на Земята е отговорно за доста аспекти от нашия живот и дълготрайната непоклатимост в климата на Земята и времето е измежду евентуалните аргументи за пораждане на живота, сподели Куентин Чейнджит, откривател на екзопланети в ЕКА. Изследването на времето на екзопланетите е жизненоважно за разбирането на атмосферите на екзопланетите, изключително за търсенето на екзопланети с условия подобаващи за живот, добави той.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР